Deze Nederlandse betalingssytemen zijn er online

Doordat de digitalisering in Nederland (en de wereld) blijft toenemen zijn er ook een stuk meer mogelijkheden beschikbaar gekomen om online betalingen te kunnen doen. Online betalen zorgt ervoor dat je op ieder moment van de dag, zolang er internet aanwezig is, een betaling kan regelen. Benieuwd wat voor verschillende betaalmethodes er allemaal bestaan? Wij bespreken de meest gebruikte.

iDeal

Al vanaf het moment dat iDeal op de markt kwam, is het razend populair geworden. Hoewel er in het begin nog maar een paar honderd duizend gebruikers waren, is dat inmiddels opgelopen tot in de miljoenen. Op het moment domineert iDeal duidelijk de markt van online betalingssystemen, het is veruit het meest gebruikte middel om te betalen en deze Nederlandse betaalmethode is volgens veel consumenten ook het meest gebruiksvriendelijk.

Creditcard

Drie op de vier internet consumenten heeft aangegeven ook wel eens een betaling te hebben afgerond met een creditcard. Met het gebruik van een creditcard sluit je als het ware een tijdelijke lening af bij je creditcardverstrekker. Alle aankopen die je met een creditcard doet, worden op één moment in de maand gefactureerd of afgeschreven van een bankrekening die je hebt gekoppeld.

Bankoverschrijving

De meest autonome manier van betalen is door een bankoverschrijving te maken. Hierbij boek je vanaf je eigen betaalrekening geld over naar het merk of de webshop in kwestie. Het enige waar je misschien over na zou kunnen denken is over hoe snel jouw bank transacties kan doen. Bij sommige dagen kan het soms dagen duren voordat een bedrag is overgemaakt na een andere rekening, en dat zou erin kunnen resulteren dat jij een product of dienst pas later ontvangt.

Paypal

Paypal heeft als groot voordeel dat je niet je bank- of creditcard gegevens hoeft door te geven, omdat Paypal las een tussenpersoon werkt. Je maakt een account aan bij Paypal, en vervolgens regelt Paypal de rest met je bank. Heel gemakkelijk, omdat je met betalen via Paypal dus nooit een ‘betaling’ hoeft te doen, maar alleen in te loggen op jouw Paypal account.

Klarna: achteraf betalen

Met behulp van Klarna kun je aankopen doen zonder dat je direct een betaling moet doen. Dit is heel handig voor shopaholics: je kunt dan binnen 14 dagen betalen. Op het moment dat je producten retouneert voordat de termijn van Klarna is verstreken, hoef je dus voor die producten niet te betalen.

Apple Pay

Apple Pay zorgt ervoor dat Apple-gebruikers gemakkelijk met hun telefoon betalingen kunnen voltooien. Dit gaat met behulp van Mollie. Via dit betalingssysteem ontvang je gemakkelijk betalingen via Apple Pay. Een voordeel van Mollie is dat je alleen de reguliere creditcardkosten betaalt, en geen extra kosten. In je digitale ‘wallet’ kun je allerlei verschillende betaalpassen toevoegen, en de definitieve betaalmethode hangt af van de verschillende betaalpassen.

Ook relevant