Roamler: Een zakcentje bijverdienen met Roamler

Ik dacht dat ik alle manieren om geld bij te verdienen via internet / de smartphone inmiddels wel kende, maar een vriendin bewees het tegendeel: ik had tot vorige week nog nooit van Roamler gehoord! Uiteraard wilde ik dat graag voor jullie uittesten en dat heb ik de afgelopen week dus ook gedaan. Ik wil jullie graag wat meer vertellen over deze app…

Wat is Roamler?

Roamler is een app voor op je smartphone. Via deze app kun je allerlei kleine opdrachtjes doen namens bedrijven. Deze bedrijven betalen hier een klein bedrag voor. Je kunt denken aan opdrachten als:

  • Voorraad tellen bij winkels
  • Kijken of de actie-communicatie goed in de winkel hangt
  • Je mening geven over de orde en netheid van de winkel.

Het lijkt eigenlijk heel erg op mysteryshoppen, maar met één groot voordeel: je kunt de vragen direct invullen in de winkel en hoeft dus niet veel voor- en nawerk te doen!

De mensen die gebruik maken van de app worden trouwens onderling ook “Roamlers” genoemd 😉

Hoe werkt Roamler?

Roamler werkt dus via de smartphone. Via GPS bepaalt de app je locatie en laat dan direct zien over er open opdrachten in de buurt zijn. Als dit het geval is kun je de opdracht direct accepteren en gaan uitvoeren.

Roamler werkt met verschillende “levels”. Voor elke opdracht die je doet krijg je XP (experience points) en hoe meer punten je hebt hoe hoger het level wordt. Bij elk hogere level krijg je ook weer meer mogelijkheden.

In het begin doe je alleen onbetaalde opdrachtjes, zodat ze kunnen inschatten of je de opdrachten wel goed leest en er zorgvuldig mee omgaat. Even doorbijten, maar binnen één dag kun je al op level 2 zitten en dan kun je dus wél betaalde opdrachten doen.

Vanaf level 3 krijg je ook invites; dit betekent dat je vanaf dat moment mensen kunt gaan uitnodigen om ook gebruik te maken van Roamler.

Hiernaast kun je per hoger level ook steeds meer opdrachten tegelijk accepteren. Dit is handig als er bijvoorbeeld meerdere opdrachten in één supermarkt zijn; die kun je dan allemaal achter elkaar afwerken zonder dat je het risico loopt dat een andere “Roamler” ze voor je neus wegkaapt! 😉

Valt er wat te verdienen met Roamler?

:)

Jazeker! Ik ben nu iets meer dan een week lid van Roamler en heb inmiddels €16 verdient. Het is geen wereld-bedrag, maar het is toch weer leuk meegenomen!  En laten we eerlijk zijn: met veel andere manieren om wat bij te verdienen gaat het toch stukken langzamer….

Mijn mening over Roamler

Ik vind Roamler vergeleken met andere manieren om thuis wat bij te verdienen echt ideaal:

  • Het werkt heel snel. In veel gevallen krijg je binnen 4 uur te horen of je opdracht is goedgekeurd en als dat niet gebeurt dan toch wel de volgende dag!
  • Je kunt de opdrachten in de winkel doen. Dus geen gedoe met vragenlijsten uit je hoofd leren en na afloop invullen!
  • Een heel fijn team met mensen die de opdrachten nakijkt. Als je vragen hebt reageren ze bijna altijd direct en de reacties zijn ook echt persoonlijk en niet gestandaardiseerd.

Invite nodig?

In sommige regio’s kun je direct lid worden van Roamler, maar in plaatsen waar al voldoende “Roamlers” zijn kan het gebeuren dat je jezelf niet kunt aanmelden. In zo’n geval heb je een invite nodig. Deze invites kun je vaak vinden via de Facebook pagina van Roamler. Zelf heb ik op dit moment nog geen invites omdat ik pas in level 2 zit, maar als ik ze heb zal ik het ook op de pagina van Positief Besparen laten weten….

Kenden jullie Roamler al, of is het voor jullie ook nieuw??