Textbroker: Geld verdienen met Textbroker

Hou je van schrijven en vind je het ook leuk om te schrijven in opdracht? Misschien is de site Textbroker dan iets voor jou. Op deze site kun je stukjes schrijven voor een opdrachtgever en daar wat extra geld mee verdienen. Positief Besparen heeft het vast voor je uitgeprobeerd en vindt deze site een échte aanrader voor iedereen die lekker vanuit huis een klein zakcentje wil bijverdienen.

Wat is Textbroker?

Textbroker is een website die opdrachten plaatst van bedrijven die op zoek zijn naar een leuke tekst voor op hun website. Je kunt je inschrijven voor zo’n opdracht en krijgt dan betaalt voor de tekst die je levert. Hoeveel je betaalt krijgt hangt af van de opdrachtgever. In sommige gevallen kun je ook onderhandelen over de prijs.

Hoe werkt Textbroker?

Inschrijven

Om teksten te kunnen schrijven op deze site, dien je jezelf eerst in te schrijven. Vervolgens vul je jouw profiel in en geeft daarbij aan over welke onderwerpen je voldoende kennis hebt om te schrijven. Je kunt denken aan categorieën als auto’s. gezondheid, afvallen, winkels enzovoort. Als je profiel is ingevuld kun je direct aan de slag.

Teksten schrijven

Vervolgens kun je dus verschillende teksten gaan schrijven. Voorbeelden van opdrachten die je kunt tegenkomen zijn:

  • Schrijf een tekst van tussen de 400 en 500 woorden waarin 5 keer de woordcombinatie “gojibessen kopen” voorkomt.
  • Omschrijf een webshop in 150 woorden
  • Maak een nieuwe inleidende tekst voor onze webshop

Sterrensysteem

Om kwaliteit te kunnen bieden werkt Textbroker met een sterrensysteem. Hoe beter jouw teksten, hoe meer sterren je krijgt. Als je meer sterren hebt kom je ook in aanmerking om moeilijkere teksten te schrijven; de opdrachtgever bepaalt namelijk of hij de opdracht aan iemand wil geven met weinig sterren of dat hij juist voor heel hoge kwaliteit gaat. Nadat je 5  teksten hebt geschreven worden deze teksten nagekeken en op basis daarvan wordt bepaald hoeveel sterren je hebt. Later wordt steekproefsgewijs gekeken of je al moeilijkere teksten kunt gaan schrijven.

Werkt Textbroker écht?

Jazeker! Ik heb inmiddels al €100 verdient in 2 maanden tijd! Uiteraard moet hier mogelijk nog wel belasting over betaald worden, maar het is in elk geval een leuke en vooral ook snelle bijverdienste.