Goedkoop en gezond barbecuen: 6 tips

Eindelijk begint het zonnetje wat meer te schijnen. Tijd om de barbecue weer tevoorschijn te halen! Ik heb me de hele lente al verheugd om weer eens lekker te barbecuen! Jullie ook?! Met deze 6 tips zorg je in elk geval dat je de kosten een beetje binnen de perken houdt!

Minder geld uitgeven = meer barbecuen

Hoe minder geld je uitgeeft aan de BBQ, hoe vaker je kunt barbecuen. Als dat niet positief is, dan weet ik het niet meer! 😉 Met deze tips moet het zeker lukken! Als je zelf nog meer tips hebt, laat ze dan zeker achter in de comments, zodat we nóg goedkoper en dus nóg vaker de barbecue kunnen aansteken! 😉

1. Barbecue (deels) vegetarisch

Groentes en zelfgemaakte vleesvervangers zijn meestal goedkoper dan vlees en er zijn veel lekkere recepten die je op de barbecue kunt leggen. (En dat is vaak nog goed voor de lijn ook!) Wat dacht je bijvoorbeeld van deze vegetarische BBQ-recepten?

2. Organiseer een American barbecue-party

Door de kosten met meerdere mensen te delen kun je met zijn allen een gezellig, relatief goedkope barbecue-avond organiseren. Iedereen neemt iets mee, waardoor de kosten voor niemand extreem hoog zullen zijn. Lees hier meer over in het artikel zo organiseer je een American party!

3. Neem de tijd om een barbecue voor te bereiden

Ik zeg het heel vaak: met een goede voorbereiding kun je veel geld verdienen! Dit geldt ook voor een barbecue. Door regelmatig aanbiedingen mee te nemen en in de vriezer te bewaren kun je veel goedkoper barbecuen dan wanneer je in één keer alles koopt. De ene week is de kip in de aanbieding, de andere week de sausjes…. Hou je ogen dus goed open en bereid je goed voor op het barbecue-seizoen!

4. Gebruik je spieren!

Het is veel goedkoper om dingen zelf te maken dan om ze kant-en-klaar te kopen. Je kunt dus geld besparen door zelf saté en schasliks te maken. Ook dingen als fruitsalade maak je makkelijk zelf.  En wat dacht je van gewoon even afwassen in plaats van wegwerp-bordjes te gebruiken, zoals ik vaak bij barbecues zie gebeuren! Ja, het is even wat werk, maar wegwerpbordjes, -bestek en -bekertjes zijn duur en bovendien ook nog eens slecht voor het milieu!

5. Zet niet alles direct op tafel

Bij een barbecue hebben mensen nog wel eens de neiging om teveel te kopen. Er blijft dan veel vlees over, maar doordat het lange tijd buiten de koelkast heeft gestaan kun je het dan niet meer bewaren. De oplossing: laat wat vlees in de koelkast staan. Heb je te weinig? Dan kun je het er altijd nog uit halen! Is het genoeg, dan kun je dat vlees de volgende dag gebruiken om bijvoorbeeld nasi te maken.

6. Zelf gezonde drankjes maken

Bij de barbecue kun je zelf lekkere, gezonde drankjes maken op basis van water. Zo kun je een schijf citroen en een paar blaadjes munt in het water doen. Na een poosje neemt het water de smaak van de citroen en munt over. Dit kun je ook doen met andere soorten fruit, bijvoorbeeld sinaasappel of limoen. Lekker, goedkoop én goed voor de lijn!

Geniet van het lekkere weer allemaal 😀