3 redenen waarom jij een Japanse auto wilt rijden

Wanneer je een goedkopere maar ook duurzame keuze wil maken voor een auto, dan is de keuze voor een Japanse auto snel gemaakt. In deze blog vertellen wij je waarom een Japanse auto de beste keuze is. Lees je mee?

In Europa rijden voor het grootste gedeelte, Duitse, Franse, Japanse en Italiaanse auto’s. Vooral Japanse auto’s doen het altijd goed. Veel autogarages zweren dan ook bij Japanse automerken als Suzuki, Toyota of Nissan. Maar waarom is dit eigenlijk. De verklaring voor dit Japanse succes heeft te maken met betrouwbaarheid, technische ontwikkelingen, slimme innovaties en het minste verlies in waarde. 

1.    De betrouwbaarheid van een Japanse auto

In de afgelopen 30 jaar hebben de Japanse voertuigen zichzelf bewezen. Zo kan je nu nog steeds prima rondrijden in een Japans voertuig van 30 jaar geleden. De betrouwbaarheid is enorm goed en de onderdelen zijn makkelijk verkrijgbaar. Maar ook de nieuwere modellen laten niks te wensen over. Kijk maar eens naar de nieuwe Suzuki S-Cross, die bewijst maar weer eens dat Japanse auto’s krachtig blijven en ook nog eens zuinig rijden. 

2.    Voorloper op hybride voertuigen

In Japan hebben ze de afgelopen jaren flink gewerkt aan hun elektrische voertuigen. Eerder had de Tesla nog wel een streepje voor, maar inmiddels hebben de Japanse auto’s een flinke sprong gemaakt in de toekomst. Zo is de Toyota Prius een groot favoriet, maar ook de nieuwe Toyota Yaris Cross Hybrid is een slimme keuze wanneer je duurzaam en zuinig de weg op wil. 

3.    Japanse technologische ontwikkelingen 

Op gebied van techniek is Japan altijd vooruitstrevend geweest. Niet alleen met auto’s lopen ze altijd voorop met nieuwste ontwikkelingen, maar ook met tv’s, camera’s en radio’s zijn ze marktleiders. Waar Amerikaanse of Duitse varianten vaak ook veel leuke technische snufjes in een auto verwerken zijn deze vaak duur. Bij Franse auto’s zien we vaak dat ze snel verouderen of zelfs technische gebreken hebben. Japanse auto’s zijn daarentegen goedkoop maar ook nog eens uiterst betrouwbaar. 

Wil jij besparen op een auto? Hier vind je een lijstje met de goedkoopste Japanners van dit moment. 

Ook relevant