5 Bespaartips waar je nog niet aan dacht

Nu alles duurder wordt en ook inflatie een grote rol speelt in ons leven, moet je soms aardig wat moeite doen om te besparen op de dagelijkse kosten. Maar er zijn altijd dingen waar je zelf nog niet aan dacht.

Kortingscodes

Je kan het kopen van sommige producten niet vermijden. Er gaat wel eens iets stuk, je leven verandert en soms kom je iets tegen dat je al jarenlang wil hebben. In dat soort situaties is het kopen van producten toch nodig. Dan kan je alsnog je best doen om het zo goedkoop mogelijk te kopen, bijvoorbeeld door middel van kortingscodes bij winkels. Een goede reden om iets met een flinke korting te kopen natuurlijk.

Huishoudboekje

Het klinkt misschien wat ouderwets en wie weet had je moeder of je oma wel zo’n boekje, maar handig is het zeker: het huishoudboekje. Daarin houd je bij wat er binnenkomt, wat er uitgaat, hoeveel de vaste lasten zijn en wat je elke maand zou kunnen sparen. Toch kan je je huishoudboekje een beetje upgraden. Door bijvoorbeeld de acties van de supermarkten door te rekenen in de wekelijkse boodschappen of alle kortingen van bedrijven te berekenen. Heb je bijvoorbeeld een Blokkker kortingscode voor een apparaat dat je heel graag wil, dan weet je direct waar je geld vandaan moet halen en waar je het erbij kan schrijven. Op de kortingen letten is sowieso altijd handig want het scheelt een boel geld. Zo kan je ook beter wachten tot Black Friday of Cyber Monday om een laptop te kopen

Maktplaats

Marktplaats is altijd een goed idee als je iets nodig hebt, maar niet de hoofdprijs wil betalen. Er staan natuurlijk enorm veel dingen te koop op deze site. Als je goed zoekt kan je een heleboel benodigdheden op de kop tikken. Van wasmachines tot een nieuwe fiets, alles staat eigenlijk wel online op Marktplaats en het kan een hoop euro’s schelen als je iets tweedehands koopt dat nagenoeg nieuw is. Blijf onthouden dat marktplaats altijd twee kanten opwerkt. Mensen willen graag van hun spullen af en een zakcentje verdienen en jij wil graag een product niet de duur aanschaffen. Er is altijd wat te onderhandelen in de prijs.

Vinted

Naast Marktplaats is Vinted ook een goeie bron om je spullen te kopen of verkopen, misschien zelfs nog wel beter. Dat komt doordat Vinted een stuk nieuwer is dan Marktplaats en dus voelt het vertrouwd en kleinschalig. Terwijl Vinted bekend staat om de tweedehands kleren moet ook Marktplaats langzaam terrein toegeven aan Vinted. Sjaals, koffiekopjes, schilderijen, huisdierspeeltjes. Het staat allemaal op Vinted. Goed om te onthouden is ook dat kleding vaak echt goedkoop te vinden is als je niet voor de laatste seizoenen gaat. Zoek op een bepaald merk of op een kledingstuk dat je zoekt en zoek lang genoeg zodat je kledingstukken van €4,00 vindt, daar kan geen fast fashion tegenop.

Sparen

Naast een aantal slimme trucjes, is het ook belangrijk om altijd een klein beetje te sparen. Iets achter de hand hebben voor noodgevallen of tegenvallers is altijd slim. Neem bijvoorbeeld, als het kan, 10% van je loon en zet dat elke maand opzij. Lukt dat niet door de huidige energieprijzen, probeer dan 5% te sparen, direct als je uitbetaald krijgt. Is dit voor jou niet mogelijk? Doe dan zo zuinig mogelijk en spaar wat er ‘over’ is aan het eind van de maand.

Ook relevant