5 dingen die jij nog niet wist over RC auto’s 

Laten we direct maar even bij het begin beginnen, want wat zijn RC auto’s nu eigenlijk? Want we hebben het hier niet over een auto waar jij in kunt zitten en jezelf van A naar B kunt brengen. Nee, RC auto’s staat voor Remote Controle Auto’s. Met andere woorden: op afstand bestuurbare auto’s. In deze blog vertellen we jou 5 dingen die jij nog niet wist over RC auto’s.

Deze RC auto’s worden steeds meer populair. En wie denkt dat dat alleen onder kinderen zo is, heeft het goed mis. Op afstand bestuurbare auto’s is meer dan een stuk speelgoed. Sterker nog, je hebt heel veel soorten. Denk bijvoorbeeld aan de realistische auto’s van Traxxas. Van een Factore Five 1933 Hot Rod Coupé tot aan een Wide Maxx 1/10 4S brushless monster truck. De keuze is reuze! 

1.  Heel veel soorten RC Auto’s 

En dat brengt ons dus ook direct bij het eerste punt. Er zijn heel veel verschillende soorten op afstand bestuurbare auto’s. Driftauto’s, schaalmodellen van echte auto’s, buggy’s en monstertrucks. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de remote controle auto’s van Arrma.

2.  Niet alle RC auto’s rijden op batterijen

Je denkt waarschijnlijk: daar moeten batterijen in. Maar niets is minder waar. Sommige RC auto’s kun je inderdaad opladen en rijden op een batterij. Maar sommige rijden ook op brandstof. Denk aan nitro of benzine. De echte liefhebbers vinden dit mooi omdat het er heel realistisch van wordt. Denk aan de geur, de uitlaatstoffen en het geluid. 

3.  RC auto’s worden op schaal gemaakt 

Een auto dat op afstand bestuurbaar is, wordt vaak op basis van een schaalgrootte gemaakt. Denk aan 1:10 of 1:18. Hierdoor weet je dat een RC auto bijvoorbeeld 10 keer zo klein is als een echt model. Of 18 keer natuurlijk. 

4.  Alle RC auto’s hebben een afstandsbediening 

Een auto rijdt natuurlijk niet vanzelf, ook niet een RC auto. Daarom rijdt een op afstand bestuurbare auto altijd door middel van een afstandsbediening. Deze afstandsbedieningen worden steeds meer uitgebreid. Zo kun je steeds meer controle hebben over het voertuig.

5.  RC auto heeft onderhoud nodig 

Je eigen auto moet natuurlijk ook regelmatig een APK hebben. Dit geldt ook voor een RC auto. Het is net een echte auto dat onderhoud nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan het smeren van bepaalde onderdelen, maar ook het vervangen van onderdelen. Vaak krijg je hiervoor bepaalde instructies mee. Maar je kan ook online veel vinden over het onderhouden van je op afstand bestuurbare auto

Bonus: Wedstrijden en regels

En wist je dat je met jouw RC auto ook mee kunt doen aan wedstrijden en evenementen. Dit kan gewoon voor de lol zijn. Maar het kunnen ook echt races zijn op een soort circuit. Of natuurlijk off-road. Daarnaast is het ook goed om te weten dat je niet zomaar met je RC auto overal mag rijden. Zo zijn er specifieke plekken waar je mag rijden. Vaak heeft dit te maken met de natuur maar ook met geluidsoverlast. Goed om je even over in te lezen dus! 

Ook relevant