5 tips Samsung Galaxy telefoon: 5 tips die je nog niet wist van jouw telefoon

Er zijn op dit moment meerdere soorten Samsung Galaxy telefoons. Naast telefoons zijn er zelfs tablets verkrijgbaar van de Samsung Galaxy. Zo heb je een S22, een S21, een S9 of een A52 tot aan een A70. In deze blog geven wij meerdere tips, zodat jij nog veel meer hebt aan je telefoon. Lees je mee?

De allereerste telefoon uit de Samsung Galaxy-lijn komt uit 2009. Dit was de Samsung Galaxy GT-i7500. Daarna zij ner nog veel Samsung Galaxy telefoons op de markt gekomen. We vertelden het net al eventjes. Het eerste toestel draaide ook al op het besturingssysteem van Android. Terwijl dit besturingssysteem pas bestond vanaf 2008. Ze zijn samen opgegroeid kun je wel zeggen. 

Tip nummr 1: Verhoog de schermhelderheid in de zomer

In de zomer is het moeilijk, wanneer je lekker aan het strand hangt, een film te kijken op je telefoon. Dit komt door de zon op je scherm schijnt. Hiervoor kun je gelukkig de helderheid van je scherm verhogen zodat je optimaal kunt kijken. Dit komt door de AMOLED-schermen. Hiervoor ga je naar de Geavanceerde functies van je telefoon. Bij instelling vind je helderheid video. Deze kun je nu van normaal naar helder zetten. 

Tip nummer 2: Verhoog de capaciteit van je batterij

Soms krijg je een melding dat je telefoon nog maar 85% oplaadt. Veel mensen denken dan dat de kwaliteit van de batterij achteruit is gegaan en dat er dus iets niet goed is. Maar vaak komt dit omdat er iets aan staat. Vaak kun je dit ook weer gemakkelijk uitzetten. Het is namelijk bedoeld om je batterij te beschermen. Ga hiervoor naar je instelling. Of, laat het aan. Want het beschermt dus juist de kwaliteit van je batterij!  

Tip nummer 3: Zo maak je jouw eigen emoji’s 

Met de nieuwe versie van Android 12 kun je zelf emoji’s maken. Hierdoor kun je ook toffe gifjes maken voor de mensen waar jij berichten naartoe wilt sturen. Je kan ook zelf combinaties samenstellen van emoji’s of ervoor te kiezen om er een animatie van te maken. Het leuk is ook dat je ze kan opslaan, zodat je ze snel kunt delen.

Tip nummer 4: Er is een nieuwe kleurenpalet functie voor de Samsung Galaxy 

Je kan namelijk nu alles van jouw telefoon afstemmen op een eigen achtergrond. Zodat de One UI Interface past bij de rest van jouw telefoon. Ga hiervoor naar de optie om handmatig een achtergrondafbeelding te kiezen. Dan kun je een afbeelding bijsnijden. Vanuit hier kun je ook kleuren kiezen voor de interface. 

Tip nummer 5: Zo check je of jouw microfoon of camera nog actief zijn

Omdat privacy vandaag alles is, hebben de nieuwste updates van Samsung en de nieuwste Galaxy telefoons een handigheidje. Je kan namelijk nu rechtsbovenin zien wanneer er nog een camera of microfoon ergens is geopend. Bijvoorbeeld omdat je een app niet goed hebt afgesloten. Je kan dus gemakkelijk checken of alles uit is wanneer je geen groen telefoontje meer zit. 

Ook relevant