5 x: tips om jezelf te verwennen na een zuinige tijd

Met alles wat continu duurder wordt, is het soms een uitdaging om achter je zuinige keuzes te blijven staan en je terughoudendheid wat betreft uitgaven te blijven volhouden. Als het even zou kunnen, willen we natuurlijk allemaal dat we ons geen zorgen hoeven te maken om uitgaven zodat we op vakantie kunnen wanneer we willen, kunnen kopen wat we zouden willen en ons geen zorgen zouden hoeven maken om het afbetalen van schulden. Zuinig aan doen met uitgaven is alleen vol te houden en leuk wanneer je jezelf soms ook even mag verwennen. Nog op zoek naar inspiratie? In dit artikel presenteren we je vijf verschillende ideeën om jezelf helemaal in het zonnetje te kunnen zetten. 

Shopsessie

Veel mensen kunnen enorm genieten van een shopsessie op zijn tijd waar je een mooie nieuwe outfit voor jezelf kunt kopen om vervolgens te kunnen shinen in je nieuw gescoorde kleding. De deur uitgaan in een nieuwe outfit doet ieders zelfvertrouwen goed. Bedenk wel dat nieuwe kleding niet altijd gekocht hoeft te worden in grote kledingwinkels, maar ook gescoord kan worden bij tweedehands of vintage winkels. 

Mooie wijn

Wijnliefhebbers zullen beamen dat de eerste slok van een koude, goede witte wijn of een op temperatuur gebrachte rode wijn extra lekker smaken wanneer je kunt ontspannen na de nodige inspanning, bijvoorbeeld na een lange werkweek of aan het eind van een groot project. Wijn smaakt extra lekker of bijzonder door het wijnglas waar het ingeschonken is (ja, echt!). De vorm van een goed wijnglas is namelijk zo ontworpen dat het de complexe aroma’s van de wijn op de juiste manier naar buiten kan brengen. Goede wijnglazen kun je vinden bij HCA (Horeca Centrum Amsterdam) en de wijn vind je uiteraard bij de lokale slijterij. Tip: probeer eens een natuurwijn!

Naar de kapper

Een echt moment om jezelf te kunnen verwennen is een goede sessie bij de kapper. Hier kun je niet alleen genieten van iemand die je constant verwend met hoofdmassages en zachte bewegingen door je haar, maar ook van de lekkere koffie of thee die er vaak geserveerd wordt én natuurlijk het hopelijk mooie eindresultaat waar je waarschijnlijk de deur mee uitgaat. Naar de kapper gaan is iets wat de meeste mensen al gauw laten zitten als ze iets meer op het geld moeten letten. Des te meer reden om jezelf hiermee te kunnen verwennen aan het eind van een zuinige tijd.

Maak een dag vrij om alles te doen waar je zin in hebt

Je hebt niet altijd geld nodig om jezelf te kunnen verwennen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een dag lang je agenda vrij te maken, om vervolgens alles te kunnen doen waar je zin in hebt of waar je je goed bij voelt. Als volwassene is het ook belangrijk om jezelf soms als kind te behandelen en jezelf net zo serieus te nemen als je andere mensen kan nemen. Heb je bijvoorbeeld ineens zin om te knutselen, koop dan vooral allerlei verschillende knutselspullen voor jezelf en ga eens aan de slag. Wellicht krijg je er wel allerlei gelukzalige gevoelens van.

Ook relevant