5x tips voor het opstarten van je eigen webshop

Is het je droom om een webshop te beginnen. Dat is niet gek, veel mensen zijn je al voorgegaan. Webshops worden steeds populairder. Mensen bestellen steeds vaker spullen online. Als je net wilt gaan beginnen met je eigen webshop, kan het best veel in een keer zijn. Daarom hebben we speciaal voor jou een kort lijstje gemaakt met vijf tips die jou kunnen helpen om een succesvolle webshop op te zetten. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder! Hier zijn onze tips:

  • De domeinnaam

Hier begint het allemaal mee. De domeinnaam waar jij meer online gaat. Je naam moet natuurlijk je klanten aanpreken. Bedenkt dus goed wie je doelgroep is. Kunnen ze bijvoorbeeld Engels? Zo niet is het niet handig om te kiezen voor een Engelse term. Denk er dus goed over na en haast het niet. Als je eenmaal een domein hebt, wissel je namelijk niet zo even naar een andere naam.

  • De prijs

Als je een passende naam hebt gevonden voor je domein/bedrijf, is het tijd om over de prijs na te gaan denken. Wat wil je gaan verkopen en wat wil je ervoor vragen. Misschien wel belangrijker: wat willen mensen voor je product geven? Doe onderzoek naar je concurrenten. Wat vragen hun voor hun producten? Maak je producten niet te goedkoop, want je moet wel een goede marge overhouden.

  • De pagina’s

De derde stap is gericht op het inrichten van je webshop. Hoe moeten de webpagina’s eruit komen te zien? Hoe laat je je klanten de pagina’s navigeren. Hoe kunnen ze contact op nemen? Waar is de winkelmand te vinden? Zorg dat je webshop goed te navigeren is, want anders zullen je klanten snel je site verlaten.

  • Vindbaarheid

De laatste tip, maar zeker niet de onbelangrijkste: zorg dat je vindbaar bent. Is je webshop niet online te vinden is, zullen de klanten moeite hebben met het vinden van je webshop. Je kunt je vindbaarheid vergroten door goede content, page titles en een duidelijk overzichtelijk menu. Je kunt ook kiezen om SEO en SEA inzetten om hoger in Google te komen.

  • Verzending

We raden je aan goed na te denken over welke vervoerder je gaat gebruiken voor het versturen van je pakketten. Op de website van Shops United kun je alle vervoerders met elkaar vergelijken, zodat je eenvoudig de goedkoopste uit kunt zoeken!

Dit waren onze tips, we hopen dat je er wat aan hebt!

Ook relevant