9 tips om geld te besparen op babykleding 

Kleding kopen voor je baby. Het is iets waar iedere ouder naar uitkijkt wanneer hij/zij kinderen krijgt. Want al die kleine kinderjasjes en mutsjes zijn toch zo schattig. 

Weer kom je thuis van een kledingzaak in de stad en heb je toch even wat meegenomen voor die kleine die eraan zit te komen. Dit doe je bijna wekelijks en het begint toch aardig in de kosten te lopen. Maar wist je dat er ook manieren zijn om te besparen op babykleding. Je hoeft echt geen bakken met geld uit te geven wanneer je nieuwe kleding voor je baby haalt. Wij geven je 9 tips om minder geld uit te geven. 

1.    Koop in de sale 

Ja ook voor babykleding bestaat er sale. Zo heb je ouders die speciaal babykleding willen halen dat helemaal in is op dat moment. Daardoor heb je momenten dat het een stuk goedkoper is om babykleding te kopen. Zo kan je bij Kixx online babykleding krijgen tegen extreem lage prijzen. 

2.    Babykleding ruilen 

Vroeger gebeurde het bijna standaard, het ruilen van kleding voor baby’s. Want binnen de kortste keren is jouw baby weer uit dat leuke truitje gegroeid. Maar omdat je toch in een babyboom zit met al die zwangere vriendinnen kan je prima kleding gaan ruilen. Dit scheelt behoorlijk in de portemonnee.

3.    Tweedehands shoppen 

Ook voor babykleding kan je tweedehands shoppen. Er wordt door tweedehandskledingwinkels steeds meer babykleding verkocht. Je kan zowel op internet als bij een kringloop langs voor geschikte kleding voor jouw baby. Misschien vind je wel echte pareltjes. 

4.    Kortingscodes scoren 

Er zijn steeds meer influencers deze dagen. Deze influencers krijgen allemaal kortingscodes van bepaalde merken. Hierdoor koop je nooit meer babykleding voor de vaste prijs. Want de kortingen kunnen soms oplopen tot wel 30% op jouw babykleding. 

5.    Heb je het nodig? 

Stel jezelf ook af en toe de vraag of je het wel echt nodig hebt. We zien nog erg vaak dat ouders kleding kopen nog voordat hun kind geboren is. Maar uiteindelijk hebben ze bepaalde kledingstukken helemaal nooit aan. Stel jezelf dus altijd de vraag: ‘heb ik het wel nodig?’ 

6.    Babyschoenen zijn onzinnig 

Ja, we vallen maar gewoon met de deur in huis. Was je van plan om babyschoenen te kopen voor jouw new born? Dan raden wij dit af, een baby kan nog niet lopen, dus zullen een paartje dikke sokken meer dan voldoende zijn voor dat kleintje. 

7.    Beter iets groter 

Baby’s moeten natuurlijk warm blijven, maar je hoeft niet de mooiste en vooral passende kleding te vinden. Een maatje groter kopen voor je kinderen is een veel beter idee. Zo kunnen ze nog heerlijk groeien in bepaalde kledingstukken. 

8.    Maak zelf kleding 

Vroeger gebeurde het aan de lopende band, maar inmiddels zijn we het een beetje verleerd. Het maken van kleding achter de naaimachine. Kan je een naaimachine bedienen? Waarom zou je dan geen babykleding zelf maken? Je kiest zelf de perfecte stof en maakt het hierdoor een stuk goedkoper. Ook wanneer het bijvoorbeeld stuk gaat kan je het makkelijk zelf repareren.  

Ook relevant