Alle keuken weetjes op een rijtje

Een fijne keuken dient niet alleen als een plek om heerlijk het eten klaar te maken, maar ook als een plek waar gezelligheid ontstaat. Staat er bij jou dit jaar een nieuwe keuken op de planning? Of ben je op zoek naar een nieuw keukenapparaat of bepaalde keukenelementen? Wij hebben een aantal leuke keuken weetjes op een rijtje gezet, lees dus snel verder!

Leasen

Wist je dat je ook keukenapparatuur kunt leasen, zoals een koelkast leasen? Als jouw koelkast toe is aan vervanging, omdat het kapot is of niet meer voldoet aan eisen, dan ben je heel waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe koelkast. Echter kunnen koelkasten een dure aankoop zijn met een hoog prijskaartje. Als je zo’n hoog bedrag op het moment niet zo snel kunt inleggen dan kun je ook overwegen om een koelkast te huren. Op deze manier ben je voor een klein bedrag per maand toch van een nieuwe koelkast voorzien en zijn bovendien onverwachte kosten gedekt. In tegenstelling tot het in één keer afbetalen van een koelkast, worden kosten voor reparatie vergoed bij een lease koelkast. Bovendien kan een reparatie moment snel ingepland worden. Je hoeft dus niet lang te wachten als er iets stuk gaat! Er zijn veel verschillende koelkasten waaruit je kunt kiezen. Denk hierbij aan alle populaire koelkast merken, zoals Bosch of Liebherr. Koelkasten kun je ook huren in verschillende afmetingen, van minimaal 150 liter tot rond de 300 liter. Van tevoren is het verstandig om je goed te informeren over het energieverbruik van de verschillende koelkasten die je kunt huren. 

Op hoogte

Ben jij opzoek naar een nieuw werkblad voor jouw keuken? Er is niets zo slecht als een verkeerde (werk)houding. Dit is namelijk een grote boosdoener als het rugpijn betreft. Daarom is het allereerst belangrijk om na te gaan of je gemiddeld wat langer bent, omdat je het liefst een werkblad op hoogte wilt aanschaffen. Wist je dat een werkblad een gemiddelde hoogte van 92 centimeter heeft? Als jij in het algemeen wat langer bent, kun je beter overwegen om een hogere werkblad aan te schaffen. Het kan dus voor iedereen verschillen, maar één ding staat wel vast: je wilt een goede houding aannemen tijdens het koken of afwassen. Wat betreft hoogte, wist je dat een oven op ooghoogte veiliger is? In tegenstelling tot vele keukens kun je een oven het best op ooghoogte plaatsen, zodat je er hete gerechten gemakkelijk uit kunt halen. Bovendien is de oven op deze manier ook niet binnen handbereik voor kinderen. Er gebeuren namelijk nog steeds veel te vaak (brand)ongelukken in de keuken.

Energieverbruik

Als laatst is het belangrijk om je te verdiepen in het energieverbruik van de keuken. Het aanschaffen van een nieuwe keuken of een nieuw keukenapparaat is op zichzelf al duur genoeg, dus je wilt daarna waarschijnlijk het liefst besparen op energiekosten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een energiezuinige koelkast. Bovendien leven we in een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt. Energiezuinig apparatuur is dus niet alleen voordelig voor jouw portemonnee en jaarlijkse energierekening, maar ook voor de aarde! Overweeg dus om eventueel een ietwat duurdere keuken aan te schaffen, die wellicht wel duurzamer is en waar je langer plezier van hebt.

Ook relevant