Alles wat je moet weten over Apple als bedrijf

Apple is een meer dan gewoonweg een bedrijf. Het is door de jaren heen een brand geworden waar mensen zich mee identificeren. In 1976 werd het bedrijf opgericht door de wereldbekende Steve Jobs. Sindsdien is het bedrijf elke dag groter en bekender geworden. Ben jij ook door en door een Apple fan? Of nog niet, maar heb jij op het moment een iPhone op het oog? Lees dan snel verder als je alles over dit merk te weten wilt komen.

De verschillende iPhones

Het is logisch dat je soms het overzicht kwijtraakt van iPhones door het brede aanbod van Apple. Ook dit jaar is er een weer een nieuwe topper toegevoegd aan de collectie van Apple telefoons. De iPhone SE 2022 maakt onderdeel uit van de nieuwe budgetlijn van Apple. De budgetlijn kenmerkt zich door een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast staat deze iPhone serie bekend om de 5G-ondersteuning waardoor je supersnel de nieuwste video’s kunt streamen. Maar ook de iPhone 12 van Ben heeft 5G-ondersteuning. De nieuwste aanwinst van de iPhone collectie heeft veel overeenkomsten met de Iphone 12, maar toch zijn er ook verschillen. Allereerst kenmerkt de Iphone 12 zich door het strakke design. Bovendien is de iPhone 12 lichter in gewicht dan de iPhone 11. De iPhone 12 is beschikbaar in verschillende nieuwe kleuren zoals zwart, wit, blauw, rood en groen.

Door de jaren heen

Wist je dat het merk Apple als eerst bekend werd dankzij de computers? De eerste Apple computer, of ook wel de Apple I, was ontworpen door Steve Wozniak. Zijn vriend, Steve Jobs, kwam met het idee om de Apple I niet alleen zelf te gebruiken. Hij zag potentie in het verkopen van de computer. Vandaar dat Apple’s eerste product op de markt verscheen in 1976. Op dat moment werd de Apple I verkocht voor ongeveer zevenhonderd Amerikaanse dollars. Maar welk product heeft Apple pas echt op de kaart gezet? Dat was de Apple II, of ook wel de tweede serie van de Apple computer. Vervolgens introduceerde Apple als bedrijf iets compleet nieuws binnen de muziekindustrie. Met de nieuwste iPod zette Apple de gehele muziekindustrie op z’n kop. Insgelijks gebeurde dit met de komst van de iPhone. Hierna groeide het aanbod van Apple producten alleen nog maar meer. Tegenwoordig heb je ontzettend veel keus aan Apple telefoons, computers en nog veel meer andere producten.

Naamsbekendheid

Apple heeft door de jaren heen veel naamsbekendheid opgebouwd. Maar waar komt de naam Apple eigenlijk vandaan? Steve Jobs bedacht de naam toen hij bijna te laat was om een naam in te dienen. Op dat moment was hij een appel aan het eten. Hij dreigde met de naam Apple destijds totdat iemand met een andere suggestie voor een naam zou komen. Echter kwam niemand met een andere suggestie, dus werd Apple de gekozen naam. In specifiek werd het bedrijf ‘Apple Computer, Inc.’ genoemd. Toen het bedrijf zich op meer producten ging focussen dan alleen computers, werd de naam naar ‘Apple Inc.’ gewijzigd. Zo is Apple als bedrijf gegroeid zoals we het tot op de dag van vandaag kennen.

Ook relevant