Bezuinigen op je energierekening met een mobiele airco

Besparen op je energierekening is een slimme manier om een bijdrage te leveren aan een beter milieu, maar ook om maandelijks meer geld over te houden. Zo kun je flink besparen op je energiekosten, als je het binnenklimaat bij je thuis weet te reguleren. Een mobiele airco maakt dit mogelijk. Met een mobiele airco kun je je huis of kantoor op een energiezuinige manier verkoelen en verwarmen. In dit artikel zetten we de voordelen van een mobiele airco uiteen en beschrijven we hoe je dit apparaat kunt gebruiken om geld te besparen.

Hoe werkt een mobiele airco?

Mobiele airco’s werken door warme lucht uit een kamer te trekken en deze te koelen met behulp van koelvloeistof. Dit koelvloeistof wordt rondgepompt door middel van een compressor en een verdamper, die de warme lucht afkoelen en weer terug de kamer inblazen. De warme lucht wordt vervolgens afgevoerd naar buiten door middel van een afvoerslang. Mobiele airco’s verschillen van vaste (split) airco’s doordat ze beschikken over wieltjes en gemakkelijk te verplaatsen zijn.

Voordelen van het gebruik van een mobiele airco

Mobiele airco’s bieden verschillende voordelen. Het grootste voordeel is dat je een mobiele airco kunt verplaatsen naar de ruimte waar je op dat moment verkoeling of verwarming wenst. Een ander voordeel is natuurlijk de duurzame manier om je huis of kantoor te verwarmen of koelen. Vooral als de gasprijzen hoog zijn, is het erg rendabel als je specifieke woonruimtes plaatselijk kunt verwarmen op basis van elektriciteit. Let er wel op dat niet iedere mobiele airco standaard een verwarmfunctie heeft. Over deze functie beschikken enkel de beste mobiele airco’s, die het hele jaar door van toegevoegde waarde zijn. Tot slot zijn mobiele airco’s vaak goedkoper en energiezuiniger dan vaste airconditioners. Onder andere omdat er geen dure installatiekosten aan te pas komen.

Tips om energie te besparen met een mobiele airco

Je kunt dus flink wat euro’s per maand besparen met een mobiele airco. Met verkoopprijzen variërend tussen de €200,- en €700,-, vraagt het apparaat wel om een investering, maar kijkend naar de mogelijkheden en het gemak is het deze investering meer dan waard. Door enkele eenvoudige aanpassingen en het opvolgen van tips, kan het energieverbruik van je woning worden verminderd en ga je dit bovendien terugzien op je energierekening.

Een mobiele airco kopen

Zoals je leest brengt een mobiele airco je meer dan alleen verkoeling tijdens de zomermaanden. Probeer goed onderzoek te doen voordat je dit mobiele apparaat gaat kopen, zodat je ervan verzekerd bent dat het beschikt over alle functies die jij wenst. Wil je de mobiele airco bijvoorbeeld ook voor het slapen kunnen gebruiken? Dan is het belangrijk dat het apparaat tijden gebruik niet teveel geluid maakt. Probeer in dit geval op zoek te gaan naar de beste mobiele airco voor slaapkamers. Zo zijn er nog enkel andere specificaties waarop je moet letten. Kortom, lees je goed in vooraf aan de aankoop!

Ook relevant