Budgettips voor het leukste kinderfeestje: drie tips!

Hang de slingers maar uit, zet de bakken chips op tafel, en start die feestelijke playlist: het is tijd voor een kinderfeestje. Iets waar je kind, en jijzelf natuurlijk, elk jaar naar uitkijkt. Je wilt voor die kleine natuurlijk het leukste feest ooit organiseren, maar dit kan soms nogal duur uitpakken. Door tijdens de organisatie met verschillende dingen rekening te houden, kun je veel geld besparen. Benieuwd naar hoe je budget vriendelijk het leukste kinderfeestje organiseert? Lees dan snel verder!  

Maak zelf de taart

Wat niet kan ontbreken bij een kinderfeestje is natuurlijk de taart. Elk kind kijkt uit naar het uitblazen van de kaarsjes en het verjaardagslied. Om bij de gasten een indrukwekkende indruk achter te laten, serveer je graag een imposante taart. Deze laten maken, kan duur uitpakken. Gelukkig kun je met een siliconen bakvorm van deleukstetaartenshop.nl zelf een taart bakken in de creatiefste vormen waardoor het toch een luxe uitstraling heeft. Deze kun je met behulp van de leukste decoraties versieren, je kind zal er nog jarenlang over dromen!

Doe onderzoek naar een geschikte locatie

Daarnaast denk je goed na over de locatie. Wanneer je veel kindjes uitnodigt, kan een ruimte al snel te klein zijn. Vooral als de ouders er ook bij zijn. Toch is een ruime locatie afhuren al snel te duur. Daarom moet je creatief zijn. Misschien ken je wel iemand met een grote achtertuin die deze aan je wil uitlenen. Je kan er ook voor kiezen om het feest te verplaatsen naar een park of speelplaats in de buurt van je woning. Ga van tevoren wel na of dat op elke locatie zomaar mag.  

Verstuur online de uitnodigingen

Het is natuurlijk hartstikke leuk om creatief bezig te zijn en zelf uitnodigingskaarten te ontwerpen. Dit kan budgetproof, maar dit kan nog goedkoper door ze online te versturen. We zitten midden in de technologische revolutie, dus kun je daar maar beter gebruik van maken. Online zijn er genoeg (gratis) programma’s te vinden om een online uitnodiging te ontwerpen. Daar kun je natuurlijk ook een leuk berichtje van maken via WhatsApp of SMS; zorg er dan wel voor dat je de meest feestelijke emoji’s gebruikt!

Zoals je ziet, kun je bij het organiseren van een kinderfeest op bepaalde activiteiten gemakkelijk geld besparen. Met behulp van een siliconen bakvorm en molds bak je zelf de leukste taart. Ga binnen je eigen netwerk na of iemand over een geschikte ruimte beschikt om locatiekosten te besparen. Door middel van het online versturen van de uitnodigingen ben je geen geld kwijt aan kosten als postzegels en knutselmateriaal. Zo, nu kan de organisatie beginnen dus zet die feesthoed maar op! 

Ook relevant