De perfecte sportlegging kopen: deze 3 dingen zijn belangrijk 

Een goede sportlegging is de basis van lekker sporten. Want als je gaat sporten dan moet je kleding goed zitten. Dat is heel erg belangrijk. Veel vrouwen vinden het fijn om een sportlegging te dragen tijdens het sporten, omdat het alles op zijn plek houdt en staat iedereen goed omdat het in alle soorten en maten te verkrijgen is. Toch is het goed om op een aantal punten te letten wanneer je een sportlegging wilt gaan kopen. Wij vertellen je welke 5 dat zijn! Lees je mee? 

Een sportlegging is een legging die speciaal bedoeld is om te sporten. Maar bijvoorbeeld ook voor sporten zoals yoga, ballet of sporten in een sportschool. Een ander woord voor sportlegging is een sporttight. En als je even geen zin hebt om te sporten dan kun je je sportlegging ook heel goed gebruiken om lekker in te chillen of een lekkere serie op de bank in te kijken. Maar hoe koop je nu de beste legging? 

Let op het materiaal waar de legging van is gemaakt.

Het ene materiaal is niet direct slechter dan het andere materiaal. Maar het heeft wel te maken met welke eigenschappen je straks te doen wilt hebben. Zo kan een katoenen legging fijn zijn, omdat het goed ademt. En daarom merk je dat je minder zweterige benen krijgt. Maar legging is niet zo sterk en daardoor blijft je legging waarschijnlijk niet strak zitten om je benen heen. Als je meer intense sport beoefent dan is het slim om een legging van polyester te dragen. Hier zit meer stretch in en daardoor blijft je legging goed strak zitten om je benen heen. 

Let op de stevigheid 

Een stevige legging zorgt voor een betere bloedsomloop. Hierdoor is de kans op mindere pijnlijke benen groter. Het. is sowieso fijn als een legging gewoon prettig zit waardoor je het gevoel hebt dat je alles kunt geven. Want anders ga je je misschien inhouden tijdens het sporten en dat sport nu eenmaal gewoon niet fijn. 

En extra tip! Het is het beste om voordat je jouw legging krijgt ook even te kijken naar de stof. Trek de stof uit en kijk je jouw huid er doorheen kunt zien. Als dit zo is dan kun je er ook vanuit gaan dat je jouw ondergoed door de stof heen ziet komen. Een goede legging heeft dit nie

Let op de lengte van de legging 

Er zijn verschillende soorten sportleggings verkrijgbaar. Zo kan je kiezen voor een full-lengte, deze legging is lang en komt dus strak om je enkels te zitten. Boot-cut, deze legging zit wat losser op de kuiten en de enkels. Hierdoor is deze legging fijner om te doen bij een lichte work-out. Denk bijvoorbeeld aan pilates of yoga. Capri is een legging die tot net onder je knieen komt. Te vergelijken met de capribroek natuurlijk. En een 7/8ste komt meer halverwege je kuit. Langer dan de capri en korter dan de full-lengte. Je hebt ook nog een legging short. Dit is een korte legging die tot je bovenbenen komt. 

Ook relevant