Drie punten waar je op moet letten bij het kopen van een trampoline

De droom van ieder kind (en stiekem elke volwassenen): een trampoline in de achtertuin. In elke speeltuin of vakantiepark waar deze aanwezig is, is de trampoline veruit de populairste. Geen wonder dat je er wel eens over na hebt gedacht om deze in je achtertuin neer te zetten. Ze zijn er in alle soorten, maten, en prijsklassen. Het merk Salta bijvoorbeeld levert trampolines van goede kwaliteit en ook nog eens met een aantrekkelijke prijs. Benieuwd naar waar je op moet letten bij het kopen van een trampoline? Lees dan snel verder!

Hoge kwaliteit

Ten eerste wil je een trampoline van hoge kwaliteit. Vooral het frame van de trampoline moet stevig en duurzaam zijn. Kies een frame dat gemaakt is van roestbestendig materiaal. Dit verlengt de levensduur van de trampoline zodat je er langer van kunt genieten. Ook de springmat moet gemaakt zijn van sterk materiaal dat bestand is tegen slijtage. Vooral met een trampoline van het merk Akrobat kun je verwachten dat deze van hoge kwaliteit is.

Goede veiligheid

Wat direct in relatie staat tot de kwaliteit van een trampoline is de veiligheid; een van de belangrijkste punten. Je zult waarschijnlijk een oogje in het zeil houden als je kind druk aan het spelen is. Het kan zijn dat je even niet oplet. Een veilige trampoline is dan een must. Je let er vooral op dat de trampoline over een goed veiligheidsnet beschikt. Ook wil je dat er goed bevestigde beschermkussens om heen zitten die de veren helemaal afdekken. Zo kan je kind veilig aan de slag!

Juiste grootte

Het laatste waar je goed op moet letten bij het kopen van een trampoline is de grootte. Je wilt niet dat je er een hebt uitgekozen die uiteindelijk te groot is voor je achtertuin. Zorg ervoor dat de trampoline niet alleen past, maar dat er ook genoeg ruimte omheen is. Je wilt er gemakkelijk opspringen en geen obstakels in de buurt hebben. Houd rekening met de hoogte van bomen en schuttingen. Een trampoline staat het best in een ruime tuin of een groot grasveld.

Kortom, voordat je kind kan genieten van een trampoline, moet je bij het kopen op een aantal dingen letten. Zorg ervoor dat die van hoge kwaliteit is zodat het lang meegaat en je kind er veilig op kan spelen. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van je achtertuin zodat er genoeg ruimte is. Zo, nu ben je helemaal klaar om een trampoline aan te schaffen

Ook relevant