Een auto leasen of kopen?

Wat is nu beter, om een auto te kopen of te leasen? Dit kan per situatie verschillen, maar over het algemeen is het leasen van een auto geen slecht idee. Je hoort soms dat men denkt dat een auto leasen zonde geld is. Het tegendeel is echter waar. Hieronder leggen we uit waarom leasen in sommige gevallen nog voordeliger is dan het kopen van een auto. Wil je maandelijks niet te veel geld kwijt zijn aan je auto, dan is het verstandig om verder te lezen.

De wegenbelasting en verzekering zitten al bij de kosten in

Kies je voor prive auto leasen? Dan heb je geen omkijken naar de kosten voor de verzekering en de wegenbelasting. Die kosten zitten namelijk al bij het leasebedrag inbegrepen. Dit zorgt ervoor dat je een goed beeld hebt van wat je maandelijks aan je auto kwijt zal zijn. Als je een eigen auto koopt, zul je uiteraard wel de wegenbelasting en de verzekering zelf moeten verzorgen. Bij problemen kun je overigens ook altijd contact opnemen met de leasemaatschappij. Zo wordt je dus ook ontzorgd als je bijvoorbeeld een keer schade rijdt.

Je betaalt geen onderhoudskosten

Kies je ervoor om een auto te leasen, dan betaal je geen onderhoudskosten. De leasemaatschappij is namelijk verantwoordelijk voor het onderhoud aan de auto. Koop je een auto, dan moet je altijd rekening houden met onverwachte kosten. Het kan namelijk altijd een keer gebeuren dat een onderdeel in je auto stopt met werken. Als je een auto leaset, hoef je in dat geval alleen even contact op te nemen met de leasemaatschappij. Vervolgens wordt alles voor je geregeld. Gaat je eigen auto stuk, dan betekent dit doorgaans dat je behoorlijk wat kosten maakt. Wie leaset, heeft over het algemeen dus meer zekerheid.

Overigens zal een leaseauto ook minder snel gebreken vertonen dan een occasion die je koopt. Wanneer je leaset, rijdt je voor een maandelijks bedrag namelijk een nieuwe auto.

Een auto schrijft ontzettend snel af

Kijk je naar wat de waarde van een auto enkele jaren geleden was, dan zie je dat auto’s ontzettend snel in waarde dalen. Zodra je de garage uitrijdt, is de auto al in waarde aan het dalen. Een auto is over het algemeen dus een zeer slechte investering. Toch is een auto wel praktisch en vaak ook noodzakelijk. Dan is leasen uiteraard een uitstekende oplossing.

Er zijn dus veel redenen om toch eens private lease te overwegen. In veel gevallen is dit aantrekkelijker dan een auto kopen. Vooral de zekerheid die je hebt, is iets wat veel mensen erg prettig vinden.

Ook als particulier kun je leasen

Je hoeft geen ondernemer te zijn om een auto te kunnen leasen. Private lease is speciaal voor particulieren. Ondernemers kunnen weer kiezen voor andere leasevormen. Als je voor private lease kiest, dan krijg je een auto voor privégebruik. Er zijn verschillende organisaties waar je een auto kunt leasen. Belangrijk is dat je voor een leasemaatschappij kiest die goed staat aangeschreven. Zo weet je namelijk zeker dat je snel geholpen wordt als er een keer iets aan de auto moet gebeuren.

Ook relevant