Goedkoopste gasleverancier: hier moet je opletten

Gas is duur. En door de ontwikkelingen in de wereld lijkt die prijs alleen maar duurder te worden. Daarnaast is gas ook een fossiele brandstond. Met andere woorden: het wordt steeds meer schaars. Daarom zoeken mensen steeds meer naar de goedkoopste gasleveranciers. Toch kun je nog op meer dingen letten dan op de prijs. We vertellen het jou in deze blog. 

Als iets veranderlijk is, dan is het wel de prijs voor gas. Alleen hierom is het al haast onmogelijk op de goedkoopste gasleverancier van dit moment aan te wijzen. Je kan vandaag een contract afsluiten bij de ene aanbieder en een maand later is een andere weer goedkoper. Je kan jaarlijks kijken welke gasleverancier op dat moment het goedkoopste is en dan een nieuw contract afsluiten voor een jaar. Toch willen we je erop wijzen dat je nog op meer zaken kunt letten dan enkel op de goedkoopste aanbieder. Met andere woorden: we kunnen niemand op dit moment de titel goedkoopste stroom en gasleverancier 2022 geven. 

Wie is de goedkoopste gasleverancier?

Wat als we de vraag: wie is de goedkoopste gasleverancier?  Vervangen voor de vraag: wie is de beste gasleverancier. Dan kun je namelijk – naast de goedkoopste gasleverancier – je ook oriënteren op andere punten. Wat die andere punten zijn, zijn bijvoorbeeld duurzaamheid. Hierdoor heb je steeds meer alternatieven, denk bijvoorbeeld aan groen gas. Hierdoor heb je dezelfde eigenschappen als aardgas. Alleen dan net een stuk duurzamer geproduceerd.  Hierdoor kunnen we met z’n allen richting een fossielvrije toekomst gaan.

Goedkoopste gasleverancier vergelijken

Online kun je heel gemakkelijk gasleveranciers vergelijken. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar de goedkoopste gasleverancier. Maar dus ook als je meer waarde hecht aan duurzaamheid. Dit kan je dan ook direct vergelijken. Om goed online een gasleverancier te vergelijken moet je wel op een paar punten letten. We gaan ze even met je delen, zodat jij zeker weet dat je een gasleverancier vindt die past bij jouw situatie. 

Allereerst is het belangrijk dat je een onafhankelijke prijsvergelijker kiest. Je kan je voorstellen dat er ook prijsvergelijker zijn die niet zo onafhankelijk zijn als ze zeggen dat ze zijn. Daarom is het goed om allereerst kritisch te zijn op de vergelijksites. Controleer de reviews bijvoorbeeld. Je kan er ook voor kiezen om verschillende prijsvergelijkers te gebruiken. 

Inzicht in verbruik

Dat brengt ons ook bij het volgende punt. Want als jij inzichtelijk hebt hoeveel je daadwerkelijk verbruikt en je andere punten goed invult kun je een perfecte score verwachten. Daarom is het belangrijk dat je dit goed inzichtelijk hebt en bijhoudt. Verder is het ook belangrijk dat je de contractvoorwaarden goed doorleest. Sommige gasleveranciers maken het bij de voordeur nét even wat mooier dan dat het écht is. Zorg er dus altijd voor dat je het contract goed doorleest en dat je ook deze contract onderling met elkaar vergelijkt. 

De goedkoopte gasleverancier? Je kan er ook voor kiezen om energie te besparen om je rekening laag te houden. Hier vind je goede tips!

Ook relevant