Handige tips voor mooie nagels

Niets oogt direct zo verzorgd als het hebben van mooie nagels. Maar hoe kom je nu precies aan mooie nagels? En nog beter gezegd: hoe kan je ervoor zorgen dat nagels van binnen én van buiten mooi zijn? We vertellen het jou in deze blog! 

Allereerst is het goed om te weten dat je heel makkelijk jouw nagels natuurlijk mooi kunt krijgen. Denk bijvoorbeeld aan gel nagellak. Op deze manier kan je binnen een handomdraai prachtige nagels hebben. Maar er is ook heel veel van binnenuit te doen. Laten we daar eerst eens eventjes gaan kijken. 

Hydratatie en vitamines 

Er zijn een aantal dingen nodig om nagels goed te laten groeien. Zo heb je bijvoorbeeld een goede hydratatie nodig. Met andere woorden: het is goed om genoeg water te drinken. Op deze manier krijgen je nagels genoeg vocht om sterk te groeien. Ook zonlicht is hiervoor belangrijk. En als je nog wat extra vitamines wilt slikken, denk dan aan vitamine B2, biotine, vitamine D en calcium of zink. 

Houd je nagels bij 

Verder is het ook belangrijk dat je je nagels goed verzorgd. Veel mensen denken dat een goede gellak topcoat hieraan bijdraagt en dat is zeker ook wel het geval. Maar als jij jouw nagels professioneel laat doen zie je ook dat eerst de oude nagellak wordt verwijderd voordat er weer iets nieuws op gaat. Behandel dus je nagels voordat je er mee aan de slag gaat. Nagels knippen, veilen en eventueel behandelen met een vingerbadje en olie. Op deze manier zorg je ervoor dat je een goede basis legt voor sterke en gezonde nagels! 

Neem de tijd

Iets anders dat we vaak zien is dat vrouwen die hun nagels lakken hier niet de tijd voor nemen. Zo wordt er snel nog wat nagels gelakt voordat ze bijvoorbeeld de auto instappen of naar hun werk gaat, met als gevolg dat de nagellak beschadigd raakt. Zonde, want hierdoor kun je vaak weer helemaal opnieuw beginnen en dat wil je natuurlijk liever niet. Neem dus de tijd om jouw nagels te lakken. Doe dit door rustig af te wachten, eventueel kun je je gelnagels laten drogen onder een lamp of onder de koude kraan. 

Bijt geen nagels 

Dit is natuurlijk behoorlijk not done, toch zijn er nog steeds veel vrouwen die nagels bijten. Niet constant misschien, maar wel als je bijvoorbeeld zenuwachtig wordt of als er losse velletjes naast je vingers zitten. Toch is het verstandig om nooit te beginnen met nagelbijten. Losse velletjes kunnen ontstoken raken en te korte nagels kunnen pijnlijk zijn. 

Wil je meer weten over stoppen met nagelbijten? Dat kan je hier lezen!

Maak van je nagelverzorging een me-time momentje! 

De wereld gaat al snel genoeg aan je voorbij, daarom kan het een mooi idee zijn om eens in de zoveel tijd de tijd te nemen voor het doen van je nagels. Als een heus me-time momentje. Zet een lekker kopje thee, geurkaars aan en zorg ervoor dat je even niet gestoord kan worden. Of zet lekker een serie op! 

Ook relevant