Heb jij al gehoord over het nieuwste bedrijfsnetwerk?

Het is belangrijk dat je bedrijf toekomstbestendig is en blijft. De digitale infrastructuur verandert namelijk in een razend tempo. Als bedrijf kun je dit zien als een bedreiging, maar je kunt het ook zien als een kans. Het brengt namelijk veel mogelijkheden met zich mee als jouw bedrijf goed inspeelt op de nieuwe digitale technologieën. Ben jij bijvoorbeeld al op de hoogte van het bedrijfsnetwerk SD–WAN? Dit bedrijfsnetwerk combineert het bestaande netwerk met de nieuwe technologie. Wij hebben de drie voordelen van dit netwerk op een rijtje gezet, lees dus snel verder.

Software-gedreven netwerk

Dus, wat is SD-WAN precies? Zoals eerder genoemd is het een bedrijfsnetwerk dat de bestaande en nieuwe digitale technologie combineert. Denk bijvoorbeeld aan de huidige en nieuwe applicaties, data en technieken. Hierdoor blijf je als beheerder op de hoogte van de laatste wetgevingen, prestaties en veiligheidssystemen. Een gebruiksvriendelijke portal maakt dit inzichtelijk. Dit is een groot voordeel als jouw bedrijf toekomstbestendig wilt zijn en blijven. Doordat je goed op de hoogte blijft van prestaties, kun je hier als bedrijf efficiënt op inspelen. 

Cloudsysteem

Daarnaast is het SD-WAN als nieuwste bedrijfsnetwerk een Cloud systeem. Dit brengt vele voordelen met zich mee. Met het Cloud systeem kun je namelijk overal ter wereld veilig internetten. Bovendien heeft iedereen toegang tot hetzelfde Cloud systeem op elk moment van de dag. Als je wijzigingen door wilt voeren in het Cloud systeem, is iedereen die toegang heeft gelijk hiervan op de hoogte. Bovendien kun je nieuwe functies in een Cloud systeem eenvoudig toevoegen. Met een Cloud systeem neem je een flexibele positie aan als bedrijf en verander je mee met het dynamische karakter van de digitale infrastructuur. 

Implementatie

Al met al, brengt een SDA-WAN bedrijfsnetwerk dus veel inzichten, flexibiliteit en innovatie met zich mee. Maar hoe gaat het ter werk als je hiervoor kiest? De implementatie van het netwerk hoeft niet complex te zijn. Sterker nog, dit kun je volledig uit handen laten. Je kunt de implementatie ervan overlaten aan een bedrijf als T-Mobile, dat ook alle kennis beschikt over unified communicatie. Bovendien kun je het bedrijfsnetwerk afsluiten met een modulair prijsmodel zonder investering vooraf. Omdat het SD-WAN bedrijfsnetwerk in eigen beheer is, kun je overal en altijd veilig internetten.

Toekomst

Om je bedrijfsnetwerk toekomstbestendig te maken, is het belangrijk om mee te gaan met digitale ontwikkelingen die op het moment opkomen. Het blijkt namelijk uit onderzoek dat steeds meer bedrijfsnetwerken zich vaker in het Cloud segment bevinden. Maar liefst 21% van de ondervraagde IT-managers beweerde dat hun bedrijfsnetwerk aangesloten is op een Cloud systeem. Maar liefst 85% beweert over te stappen naar een Cloud systeem binnen de aankomende vier jaar. Met dit als gegeven, is het belangrijk om als ondernemer hierop te anticiperen. Je wilt namelijk niet achterlopen als bedrijf. Toch brengt het overstappen op een Cloud systeem ook uitdagingen met zich mee. Het vraagt namelijk vaak voor een beschikbare investering in netwerk beveiligingsoplossingen. Desalniettemin levert deze investering op lange termijn wel veel op. Het is daarom belangrijk om de voordelen van het SDA-WAN bedrijfsnetwerk in gedachte te houden als je deze investering overweegt.

Ook relevant