Hoe je als cannabis liefhebber zuiniger kunt genieten

Besparen op je hobby’s of ontspannende activiteiten hoeft niet zo moeilijk te zijn. Of het nou gaat om sporten, lezen, koken, muziek of misschien wel cannabis. Ja, ook mensen die zo nu en dan iets lekkers halen bij de coffeeshop kunnen bezuinigen. Meer genieten voor minder, dat wil toch iedereen?

Is de herhaaldelijke rit naar de coffeeshop je te duur geworden? Bekijk dan vooral onze drie tips voor cannabis liefhebbers om zuiniger te genieten. Wat dacht je bijvoorbeeld van zelf wiet kweken met wietzaadjes in plaats van naar de coffeeshop? Pure wiet roken in een bong in plaats van met dure tabak? Of je belangrijkste rokersbenodigdheden zoals lange vloei voordeliger inkopen? Dat ga je merken in de portemonnee!

1. Wietzaadjes kopen en zelf kweken

De coffeeshop is duur in vergelijking met het kweken van je eigen cannabis. In de coffeeshop betaal je al snel tien euro of meer voor een zakje groen. Ter vergelijking: één wietzaadje kost nog niet eens tien euro. En met een beetje water en liefde kun je wel honderd keer zoveel cannabis kweken. Die rekensom hoeven we niet meer te maken, toch?

Wietzaadjes kopen is trouwens helemaal legaal in Nederland. Wiet kweken daarentegen, wordt in sommige gevallen gedoogd. Dat betekent niet dat het mag, maar dat je niet wordt vervolgd. In de praktijk kun je het zo bekijken. Je kunt tot vijf wietzaadjes kopen en daar vijf wietplanten mee kweken, zolang je niemand tot last bent en geen professionele hulpmiddelen gebruikt. Doe je dat wel? Dan heeft de politie het recht om je plantjes in beslag te nemen. Doe je alles netjes en ben je niemand tot last? Dan is er niets aan de hand.

2. Puur roken in een bong

Het is een Hollandse gewoonte om wiet met tabak te roken. Dat is niet alleen hartstikke slecht voor je gezondheid. Het wordt ook steeds duurder! Wil je zuiniger aan doen? Koop dan een bong of pijp. Een bong is een grote pijp waar je een laagje water in doet. Je legt de wiet er bovenop en steekt het aan. De rook wordt gekoeld en gefilterd door het water voor je het inademd. Bongs zijn hartstikke mooie dingen. Je hebt ze in allerlei soorten, maten en kleuren. Tevens is roken met een bong gezonder omdat de rook wordt gefilterd en je geen tabak gebruikt. Je bespaart ook nog eens op rokersbenodigdheden. Denk aan vloei, tip, een grinder en andere dingen. Je hebt naast een mooie bong en een aansteker helemaal niets meer nodig. Kassa!

3. Benodigdheden zoals lange vloei voordeliger aanschaffen

Een pakje lange vloei kost maar een paar euro. Je staat er niet zo bij stil wanneer je er weer eens eentje koopt. Hetzelfde geldt voor je filter tipjes en andere rokersbenodigdheden. Wist je dat het veel goedkoper kan? Huismerken van headshops zijn überhaupt veel goedkoper. Je betaalt minder dan een euro voor een pakje in plaats van het dubbele. Dan is er ook nog eens de mogelijkheid om een hele doos te kopen. Voor een doos lange vloei betaal je vaak niet eens de helft als je doorrekent wat je voor datzelfde aantal losse pakjes zou betalen.

Hebben we je aan het denken gezet? Rijd dan niet meteen weer naar de coffeeshop, maar ga aan de slag met onze drie tips. Zuiniger genieten!

Ook relevant