Hoe kun je zo goedkoop mogelijk geld lenen?

Steeds meer mensen moeten in hun leven geld lenen. De meeste mensen lenen geld om een huis te kopen, er wordt ook steeds vaker geld geleend om een andere auto te kopen. Het leven wordt immers steeds duurder, en je wil natuurlijk wel een beetje opvallen. Dat geld lenen geld kost, is inmiddels wel duidelijk.

Als je van plan bent om geld te lenen, hoe kun je dat dan zo goedkoop mogelijk doen? Het antwoord op deze vraag lees je in dit artikel.

Tips om zo goedkoop mogelijk geld te lenen

Lenen tegen gunstige voorwaarden, dat wil iedereen die een lening aanvraagt. De kosten moeten zo laag mogelijk zijn. Niemand wil te veel betalen, toch?

Een aantal tips:

  • Bekijk vooraf welke lening het best bij jouw situatie past

  • Vraag een offerte aan bij meerdere partijen

  • Bekijk vooraf de totale kosten

  • Kijk of het mogelijk is om tussentijds af te lossen

  • Bepaal welk bedrag je per maand kunt aflossen

  • Bepaal de juiste looptijd voor de lening

  • Vergelijk vooraf de rente, administratiekosten en afsluitkosten.  

Hoe kun je geld lenen tegen een lagere rente?

Het is mogelijk om tegen een lager bedrag te lenen als je een goede kredietwaardigheid hebt. Mensen die veel verdienen, betalen over het algemeen minder rente. Ook beroepen met een goede betaalmoraliteit maken hier aanspraak op.

Wanneer je bijvoorbeeld werkt voor het rijk, kun je gebruikmaken van een ambtenarenlening. Dat is een lening speciaal van ambtenaren, mensen die voor Nederland werken, lenen tegen lagere rentes.

Kredietverstrekkers en banken zien ambtenaren graag als klant. Ze hebben een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en komen hun afspraken na. Daarom kunnen ambtenaren tegen een lager bedrag lenen. 

FAQ

Hoe belangrijk is een goede kredietscore? 

Een goede kredietscore is extreem belangrijk. Personen met een hoge kredietscore verdienen veel geld en kunnen hun lasten betalen. Vandaar dat banken eerder geld aan hun willen lenen. Als je een lage kredietscore hebt, kan het zijn dat banken je weigeren.

Ook relevant