Lees dé tips voor het kopen van een refurbished iPhone 11

De iPhone 11 van Apple is natuurlijk een super populaire telefoon om voor te kiezen. Nu kost het alleen wel wat om deze telefoon in huis te halen. Voor veel mensen is een refurbished iPhone 11 Pro Max dan ook een prima alternatief. Refurbished iPhones zijn toestellen die door een professionele opknapdienst in hun oorspronkelijke staat zijn hersteld. Benieuwd waar je op moet letten bij het kopen van een dergelijk toestel? Lees dan snel verder, we laten het je vandaag namelijk zien!

Kies voor een gerenommeerde verkoper

Bij het kopen van een refurbished iPhone 11 is super belangrijk om aan te kloppen bij een betrouwbare en vooral gerenommeerde verkoper op het internet of in het echt. Je kunt online onderzoek doen naar beoordelingen en feedback van andere klanten die bij de winkel hebben gekocht. Ook kan je aan de hand van de website controleren of ze wel over de benodigde certificeringen voldoen die de kwaliteit van hun producten waarborgt.

Let op de toepasselijke garantie

Een garantie is cruciaal bij het kopen van een refurbished apparaat, ook als het aankomt op het kopen van een iPhone 11. Een garantie biedt bescherming tegen defecten of problemen die zich kunnen voordoen met het apparaat na aankoop. Een gerenommeerde verkoper moet een garantie bieden voor hun refurbished iPhones. We zien dat de garantie vaak tussen de 30 dagen en 1 jaar bedraagt. Dit is dan ook de reden dat het handig is om de garantievoorwaarden wel even goed door te lezen voordat je een keuze maakt.

Check het toestel goed

Voordat je een refurbished iPhone 11 koopt, is het ook erg belangrijk om het toestel zorgvuldig te bekijken voordat je een keuze maakt. Let op eventuele krassen, deuken of andere tekenen van slijtage. Zoek ook even naar barsten of andere schade op het scherm. Je kunt zelfs de interne onderdelen van het toestel bekijken om te zien of het echt allemaal goed werkt.

Controleer het IMEI-nummer van het toestel

Het IMEI-nummer is een unieke identificatiecode die aan elk mobiel apparaat is toegekend. Je kunt het IMEI-nummer gebruiken om de echtheid van het toestel te controleren en na te gaan of het op de zwarte lijst staat of als gestolen is opgegeven. Controleer het IMEI-nummer met een betrouwbare online tool om er zeker van te zijn dat het toestel dat je koopt echt is. Zou toch zonde zijn als je met een neppe thuiskomt aan het einde van de dag.

Let je op het bovenstaande dan is het echt niet zo lastig om een refurbished iPhone aan te schaffen. Dit is dé manier om veel geld te besparen bij je nieuwe aanwinst, zonder dat je hiervoor ook maar iets hoeft in te leveren op de kwaliteit. Geld besparen en tegelijkertijd een mooie iPhone bestellen, wie wilt dat nu niet?

Ook relevant