Low-budget je tuin zomerproof maken! 

Zodra de eerste zonnestralen zich aandienen dan voel jij direct je handen jeuken: je wil je tuin zomerproof maken! Maar daar wil je misschien liever niet te veel geld aan uitgeven. Logisch, want het leven is op dit moment al duur genoeg. Reden genoeg om even deze blog te lezen. Want hij vertellen jou hoe je low-budget je tuin kunt opknappen. 

Allereerst is het goed om te weten dat er rond het voorjaar tal van aanbiedingen zijn. Bijvoorbeeld bij discount-winkels, supermarkten maar ook online webshops. Iedereen wil jou eraan herinneren dat het tijd is om je tuin klaar te maken. Daarom kun je vaak in deze periode betaalbare items scoren voor je tuin. Denk bijvoorbeeld aan kussens, planten of buitenverlichting. Bij sommige supermarkten kun je zelfs sparen voor gratis zaadjes. Hallo, low-budget tuinverbouwing! 

En wat kun je nog meer doen om je tuin klaar te maken voor de zomer?

1.    Maak eerst de tuin schoon en ruim op

Het kost vooral tijd, maar weinig geld om de tuin eerst helemaal schoon te maken en op te ruimen. Denk aan het verwijderen van onkruid en het snoeien van je planten. Een hele snelle manier om je tuin direct een andere uitstraling te geven. Ook kun je bijvoorbeeld bij een tuincentrum of een bouwmarkt een hogedrukspuit huren. Haal al het groen van de tegels en het ziet er direct heel anders uit! 

2.    Ga op zoek naar (nieuwe) tuinmeubelen 

Wil jij nieuwe tuinmeubelen? Dan kun je op veel plekken goedkope tuinmeubelen scoren. Denk bijvoorbeeld aan Marktplaats. Tuinmeubelen die een tijd buiten hebben gestaan gaan vaak veel goedkoper weg dan als je spiksplinternieuwe meubels aanschaft. En als je dan toch die hogedrukspuit nog hebt, spuit direct je tuinmeubelen schoon. Ze zien er direct uit als nieuw! Een paar leuke kussens erop van de kringloop en je tuin is weer een beetje meer zomerproof. 

3.    Kies voor groen in je tuin 

Planten en bloemen zijn prijzig. Toch kan je op een slimme manier ervoor zorgen dat je tuin meer kleur krijgt. Dit doe je door niet gigantische bordes in je tuin te maken, maar maak hoekjes. Zo kun je potten in verschillende vormen en maken met bloemen of planten neerzetten. Ook het inzaaien van gras kost niet heel veel en zorgt over een paar weken wel voor meer groen in de tuin. Je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een hoekje te maken met kruiden die je kunt gebruiken in de keuken. Het zorgt er niet alleen voor dat je meer kleur krijgt in de tuin, het ruikt vaak ook nog eens heerlijk! 

4.    Maak een loungehoek van pallets 

De makkelijkste manier om een loungehoek te maken is vandaag de dag toch wel van pallets. Pallets worden vaak gezien als afvalhout, terwijl je er nog heel veel mee kunt. Ook deze pallets kun je vaak voor een klein bedrag kopen op Marktplaats. En soms kun je het zelfs gratis ophalen! Zorg voor veel dikke kussens (lees: de kringloop) en je hebt een heerlijke plek waar je kunt ontspannen tijdens de warme zomermaanden!

Wil je weten hoe je dit precies maakt? Lees dan ook even dit artikel!

Ook relevant