Maak van je werkplek een oase van productiviteit met de juiste whiteboard

Whiteboards worden steeds populairder in de moderne werkplekken en klaslokalen. Of je nu een leraar bent die op zoek is naar een manier om je lessen interessanter te maken of een teamleider die op zoek is naar een manier om beter samen te werken, er zijn veel verschillende opties beschikbaar. Het vinden van de juiste whiteboard kan echter een uitdaging zijn. In dit artikel delen we enkele tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van de juiste whiteboard.

1. Doel van het whiteboard

Voordat je een whiteboard aanschaft, is het belangrijk om te bepalen wat het doel ervan is. Wil je het gebruiken voor presentaties, brainstormsessies, of als een tool voor dagelijkse notities? Het doel van het whiteboard bepaalt de grootte, het type en de functies die nodig zijn.

2. Grootte van het whiteboard

Het is belangrijk om te bepalen hoe groot het whiteboard moet zijn. De grootte hangt af van de beschikbare ruimte en het doel. Voor kleine ruimtes of voor persoonlijk gebruik kan een klein whiteboard voldoende zijn. Voor grote groepen is een groter whiteboard nodig om iedereen te kunnen betrekken.

3. Type whiteboard

Er zijn verschillende soorten whiteboards beschikbaar. De meest voorkomende zijn melamine, glas, en emaille. Melamine is goedkoper en lichter, maar minder duurzaam dan glas en emaille. Glas whiteboards zijn duurzamer en hebben een modernere uitstraling, maar zijn duurder. Emaille whiteboards zijn het duurst, maar ook het meest duurzaam en bestand tegen krassen en vlekken.

4. Magnetisch of niet-magnetisch

Sommige whiteboards zijn magnetisch, terwijl andere dat niet zijn. Een magnetisch whiteboard biedt extra functionaliteit, omdat notities of tekeningen gemakkelijk met magneten kunnen worden bevestigd. Een niet-magnetisch whiteboard kan echter meer geschikt zijn voor dagelijks gebruik.

5. Accessoires

Accessoires zoals markers, gummen en magneten zijn belangrijk om te overwegen bij het aanschaffen van een whiteboard. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende accessoires om het whiteboard optimaal te kunnen gebruiken.

6. Montage

Het is belangrijk om te bepalen hoe het whiteboard wordt gemonteerd. Sommige whiteboards worden geleverd met een bevestigingssysteem dat aan de muur moet worden bevestigd, terwijl andere op een standaard of op wielen worden geleverd. Het bepalen van de juiste montageoptie hangt af van de beschikbare ruimte en het beoogde gebruik.

7. Prijs

De prijs van een whiteboard kan variëren afhankelijk van het type, de grootte, en de accessoires. Het is belangrijk om een budget te bepalen en te zoeken naar een whiteboard dat binnen dat budget past.

Bij het aanschaffen van de juiste whiteboard is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften en wensen van de gebruikers. Kies een whiteboard dat past bij de stijl en de doelen van de gebruiker. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar, van glas tot emaille, van magnetisch tot niet-magnetisch, en van groot tot klein. Het is belangrijk om de juiste afweging te maken tussen kosten, kwaliteit en functionaliteit.

Ook relevant