Makkelijke side hustles om meer geld over te houden

Je hebt de term al vast vaker voorbij horen komen. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een side hustle naast zijn normale baan. Maar wat wordt er precies bedoeld met side hustles? Hoe kom je eraan en is het voor iedereen? Lees snel verder!

Side hustles

Het Amerikaanse woord is overgewaaid naar Nederland en helemaal hot op dit moment. Een side hustle is een bezigheid naast je huidige baan, waarmee je een extra zakcentje verdient. Denk hierbij aan klusjes doen in de avond of weekend, dingen maken om te verkopen of een eigen webshop beheren. Het is ontstaan uit noodzaak voor meer inkomsten. In de huidige economie is het steeds moeilijker geworden voor sommige mensen om naast hun vaste lasten een maandelijks budget over te houden voor leuke dingen. Om onszelf het leuke van het leven niet te ontnemen, zijn mensen op zoek gegaan naar klusjes en dingen die ze kunnen doen om extra te verdienen.

Soorten side hustles

Er zijn verschillende manieren om wat extra’s in de maand te verdienen. Wij hebben er een aantal op een rij gezet, die volgens ons het eenvoudigst zijn en waar je meteen mee kunt beginnen.

Spullen verkopen op Vinted

Het eeuwen oude en welbekende manier om aan extra geld te komen is het verkopen van de spullen die jij niet meer nodig hebt. Het verkopen van tweedehands kleding en spullen is een heuse markt. Vooral nu, in de tijden van de crisis zijn veel mensen opzoek naar goedkopere alternatieven om het huis te decoreren of hun kinderen te voorzien van nieuwe kleding. Onderschat zeker niet wat je hiermee kunt verdienen. Het beste en meest actieve platform is momenteel Vinted. Via deze app verkoop je niet alleen in Nederland, maar ook in Belgie, Italië, Frankrijk en Spanje. Doordat je hier een groter publiek aanspreekt, is de kans groot dat je spullen snel verkocht zullen worden.

Heitje voor een karweitje

Kan jij iets wat een ander niet kan, heb jij kennis in bepaalde zaken of heb je wat extra tijd? Bied dan je service aan! Denk hierbij aan het invullen van de belastingaangifte, naaien van kleding, organiseren van feestjes of het designen van geboorte kaartjes. Je kan het zo gek niet bedenken, maar overal is er wel een markt voor. Zodra jij iets kan wat een ander niet kan of geen tijd voor heeft, dan is dat al een kans om wat extra’s te verdienen. Bedenk hoe je een ander zou kunnen helpen en vraag rond of iemand je hulp nodig heeft.

Uitlaat service

Heb jij tijd in de week of in het weekend? Dan kun je misschien jezelf aanmelden als hondenoppas of je uitlaat service aanbieden. Tegenwoordig bestaan er talloze websites en platformen waar je jezelf kan aanmelden als hondenoppas. Een leuk klusje voor alle honden liefhebbers en betaald zeker niet verkeerd! Zorg er wel voor dat je genoeg kleding rollers in huis hebt voor het verwijderen van hondenharen. Ben je van plan om de hondjes bij jou thuis te houden? Dan is het raadzaam om te kijken voor de juiste bankbescherming tegen hondenharen.

Etsy

Hou je van knutselen en dingen maken? Dan kun je je knutsels ook te koop zetten op het creatieve marktplaats genaamd Etsy. Hier kopen en verkopen mensen allerlei handgemaakte spullen. Van kettingen tot kaarsen en t-shirts. Dus heb je een creatieve hobby, dan is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op Etsy.

Ook relevant