Minder geld kwijt aan verzekeringen: zo doe je dat!

Je bent ongetwijfeld zuinig op jezelf en op je spullen. Toch moet je sommige verzekeringen afsluiten om zeker te zijn dat je niet voor een financiële ramp terechtkomt op het moment dat er iets misgaat. Toch zijn we op jaarbasis veel geld kwijt aan verzekeringen. Dat moet toch minder kunnen? In dit artikel vertellen we je hoe je kunt besparen op verzekeringen.

Goedkope verzekering

Het begint allemaal bij goedkope verzekeringen afsluiten. Het verschilt per jaar welke verzekering het goedkoopst is bij welke maatschappij. Het is dus een goed idee om jaarlijks alles even onder elkaar op een rijtje te zetten. Ga online op zoek naar vergelijkende websites en bepaal jouw wensen. Op die manier kun je een premie berekenen die bij jou past.

Alles onder één dak

Je hebt misschien de neiging om bij verschillende maatschappijen de goedkoopste verzekeringen bij elkaar te sprokkelen. In de meeste gevallen is het echter voordeliger om alles onder één dak te verzekeren, dat wil zeggen: kies één maatschappij die voor alle benodigde verzekeringen een redelijk goede deal biedt. Dit is niet alleen makkelijker bij het bijhouden van je financiën, maar je kunt waarschijnlijk ook een goede deal sluiten. De meeste maatschappijen bieden pakketten waarin je korting krijgt wanneer je meerdere verzekeringen in één keer afsluit. Kijk bijvoorbeeld eens naar de verzekeringen van Allianz Direct.

Wat moet gedekt worden?

Ja, je hebt een hoop dingen waar je ontzettend zuinig op bent, maar niet alles hoeft gedekt te worden. Je hecht misschien veel waarde aan je auto, maar als het een oud ding is en je vervanging van die auto of een reparatie eigenlijk prima kunt betalen, dan heeft het weinig zin om buiten de WA-verzekering nog een aanvullende verzekering af te sluiten. Probeer echt alleen die dingen te verzekeren die je in financiële nood zouden kunnen brengen op het moment dat er iets misgaat.

Claim niet alle schade

Schade niet claimen kan voordeliger zijn dan schade wel claimen. Hoewel het verleidelijk is om die deuk in je auto gratis te laten herstellen door een beroep te doen op je verzekering, kan het verstandig zijn om dit wel uit eigen zak te betalen. Door een beroep te doen op je verzekering komen je schadevrije jaren namelijk weer terug op nul, waardoor je premie omhoog gaat. Sommige schade is zo marginaal dat een hogere premie je op lange termijn veel meer gaat kosten. Wil jij ook besparen op verzekeringen? Volg deze tips!

Ook relevant