Sim only-abonnement: zo betaal je het minst

Je hebt mensen die willen het nieuwste van het nieuwste hebben. Zo ook met hun mobiele telefoons. Voor deze mensen is een mobiel abonnement met een telefoon hartstikke interessant. Maar als dit niet voor jou geldt, dan kun je beter kiezen voor de goedkoopste sim only. Wat dat precies inhoudt en hoe je de goedkoopste kunt vinden… dat vertellen we jou in deze blog! 

Wat is een sim only? Sim only is een abonnement voor je telefoon waarbij je geen telefoon krijgt. Je gebruikt dus de telefoon die je al hebt. Hierdoor hoef je maandelijks niet af te betalen aan een mobiele telefoon. Je kunt je wel voorstellen dat dat heel wat geld scheelt per maand. Maar waar betaal je dan wel voor? Je betaalt bij een sim only eigenlijk altijd voor het aantal belminuten, sms’jes dat je kan versturen en de hoeveel GB internet dat afneemt. Deze combinatie bepaalt de hoogte van het maandelijkse bedrag dat jij moet gaan betalen. Ook maakt het nog uit of je elke maand het abonnement kan opzeggen of dat je er een tijd aan vast zit, zoals bijvoorbeeld een jaar of twee jaar. 

Ontdek jouw mobielverbruik

Om erachter te komen wat voor jou het goedkoopste sim only-abonnement is, is het belangrijk dat je eerst weet hoeveel je nu eigenlijk nodig hebt per maand. Het kan namelijk zijn dat je vooraf bedenkt dat je het allerlaagste wilt ontvangen. Dus weinig belminuten, GB’s aan internet en aantal sms’jes. Maar als je in de praktijk erachter komt dat je veel te weinig hebt, dan moet je buiten je bundel om gaan betalen. En dat is zelden de meest goedkope optie. 

Als je weet hoeveel je per maand gebruikt kun je sim only-abonnementen gaan vergelijken. Op internet vind je veel vergelijkingssites die jou hier maar al te graag mee willen helpen. Vaak kun je de hoeveel belminuten en het aantal GB’s aan internet invullen. Op deze manier kun je heel doelgericht op zoek gaan naar de goedkoopste sim only voor jou. Vaak kun je deze dan ook direct online afsluiten. Let hierbij ook op eventuele acties waarbij je inschrijfkosten gratis krijgt of een eerste maand gratis. Dit is natuurlijk altijd gunstig! 

Handige tips

Wil jij goedkopere dan goedkoop? Zorg er dan voor dat je deze tips gebruikt:

  1. Vraag of iemand jou wilt bellen dan kost het jou geen belminuten
  2. Log in op openbare wifipunten, zoals in de supermarkt of bij mensen thuis om internet te gebruiken
  3. Gebruik je eigen internet thuis om digitaal te bellen via bijvoorbeeld Whatsapp 

Kies voor prepaid

Heb jij per maand maar heel weinig nodig? Dan kan je ook kiezen voor prepaid. Bij prepaid kun je telkens geld op je simkaart zetten. Dit bedrag kun je dan zelf opmaken aan bijvoorbeeld bellen of internetten. Het voordeel hieraan is, is dat jij niet elke maand een vast bedrag kwijt bent, maar zelf kunt bepalen hoeveel je wilt zetten op jouw kaart. Let wel op, deze optie is alleen interessant als je heel weinig gebruikmaakt van je mobiele telefoon. 

Ook relevant