Slim besparen met een sim only abonnement

Wij Nederlanders houden er wel van om hier en daar wat geld te besparen. Zo kan je met een sim only abonnement op een hele makkelijke en slimme manier veel geld besparen. Wij vertellen je in deze blog precies hoe je dat kan doen. 

Steeds vaker kiezen mensen voor een sim only abonnement je zit niet vast aan een toestel en je hebt alle vrijheid. Maar het is ook een geldkwestie waarom veel mensen steeds vaker overstappen en kiezen voor een sim only ten opzichte van een abonnement met toestel. Zo is het niet slim om een lening af te sluiten voor een nieuw toestel. Het kost je namelijk veel geld ten opzichte van het zelf aanschaffen van een telefoon. Dit is één van de redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor een sim only. 

Wat is een sim only abonnement? 

Bij een sim only abonnement betaal je alleen voor jouw belminuten en internetgebruik. Bij een abonnement met toestel komen hier nog extra kosten bij voor de telefoon die je erbij krijgt. Je krijgt hem dus ook niet echt, maar je sluit vaak een aparte lening af die bij je abonnement hoort. In veel gevallen zijn dit abonnementen met een looptijd van twee jaar. Bij een sim only heb je veel meer vrijheid en kan je zelf kiezen voor het aantal belminuten het aantal mb’s en kan je opzeggen wanneer je maar wil. 

Wat zijn onderdelen waarop je kan besparen met een sim only 

De redenen dat jij deze blog bent gaan lezen is waarschijnlijk om erachter te komen waar je op kan besparen ten opzichte van jouw huidige telefoon abonnement. Wij zetten ze voor je op een rijtje. 

Scherpe tarieven. 

Bij een sim only abonnement werken ze vaak met veel scherpere tarieven dan bij een abonnement met toestel. Deze worden ook wel sim only deals genoemd en werken alleen wanneer jij kiest voor een abonnement zonder toestel. 

Opzeggen wanneer je wil 

Ben je niet meer tevreden, heb je de komende tijd geen abonnement nodig of wil je overstappen van provider? Met een sim only abonnement kan je makkelijker kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement. Je betaalt dan vaak iets meer per maand, maar hierdoor heb je wel alle vrijheid om te stoppen wanneer je maar wil. 

Bellen en internetten naar eigen inzicht

Ben jij een groot verbruiker dan kan je kiezen voor een groter abonnement. Je heb hierin de vrijheid binnen je abonnement. Wil je bijvoorbeeld je belminuten deze maand even naar beneden bijstellen dan kan je dit doen wanneer je wil. Dit kan vaak niet met een abonnement met toestel. Dit is een groot voordeel. 

Verschil tussen sim only en ‘’normaal’’ abonnement 

Het grootste verschil is natuurlijk het toestel dat je krijgt bij een ‘’gewoon’’ abonnement. Dit kan ook prima een voordeel zijn. Wanneer jij bijvoorbeeld niet het geld hebt voor een nieuw toestel, maar deze wel nodig hebt voor je werk of iets anders dan kan het heel handig zijn. Helaas zitten er ook nadelen aan bijvoorbeeld looptijd van je abonnement en een BKR-registratie voor de lening die je afsluit. Wees dus slim wanneer je een abonnement voor je mobiel afsluit. 

Benieuwd welke budget telefoon past bij jouw abonnement? Bekijk het hier!

Ook relevant