Startende ondernemers opgelet: Deze 5 dingen heb je nodig als beginnend ondernemer

Als startend ondernemer aan de slag? Dit zijn 5 dingen die je nodig hebt om te starten en succesvol te worden als ondernemer! 

Er zijn steeds meer mensen die stoppen met het werken voor een baas en een eigen onderneming gaan starten. Maar bij het beginnen van een onderneming horen ook veel verantwoordelijkheden. Zo moet jij je boekhouding gaan regelen en bepaalde verzekeringen afsluiten. Maar bijvoorbeeld ook een zakelijke rekening openen of een goede werkplek zoeken. Wij vertellen je er meer over in dit artikel. 

Zakelijke rekening

Het openen van een zakelijke rekening is niet zo moeilijk. Maar er zijn veel verschillende zakelijke rekeningen. Je kan bij de Rabobank, KNAB, ING of SNS. Maar wat is nu een bank die bijvoorbeeld ook denkt aan duurzaamheid. Of een bank die speciaal is ingericht voor ondernemers zodat je jouw boekhouding extra snel kan regelen? Iedere ondernemer heeft weer andere wensen. Je kan om deze reden een zakelijke rekening vergelijken met de ander. Zo kom je uit bij een zakelijke rekening die bij jouw past. 

Ondernemersverzekeringen 

Als ondernemer wil jij je kosten wat kost goed verzekeren. Het kan zomaar zijn dat je een keer een ongeluk krijgt waardoor je ineens arbeidsongeschikt raakt. Dat is het ergste wat je als ondernemer kan overkomen. Daarom zijn er verzekeringen die jou als ondernemer kunnen helpen. Wij zetten hier de meest gangbare verzekeringen voor je op een rij: 

  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
  • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
  • Inventarisverzekering
  • Voorraadverzekering
  • Rechtsbijstandsverzekering

Boekhoudsysteem 

Dit is wellicht niet voor iedere ondernemer van toepassing. Er zijn ondernemers die gelijk zeggen, ik ga hier niet eens aan beginnen. Ik schakel een boekhouder in. Die stuur ik gewoon al mijn uitgaven met bonnetjes en hij/zij moet dat maar voor mij uitzoeken. Wanneer je geld wil besparen en wil proberen zo veel mogelijk van je onderneming in eigen beheer te houden kan je zelf jouw boekhouding regelen. Een goed online en offline boekhoudsysteem is dan toch wel het eerste wat je nodig gaat hebben. 

Goede werkplek 

Voor een goede werkplek hoef je echt niet gelijk een kantoorruimte ergens te huren. Misschien start je wel als ondernemer en heb je momenteel helemaal geen klanten. Dan is het een hele investering om gelijk een kantoorpand te gaan huren. Je kan ook gewoon een fijne werkplek inrichting bij je thuis. Maar zorg tenminste voor een ruimte waar jij je thuis voelt en goed je administratie kan doen. Voor een timmerman kan dit zijn werkbus zijn waar hij al zijn spullen netjes achterin hebt en voor een ICT’er is dit zijn bureau met goede computer. 

Een goede mindset 

Het ondernemen is echt niet altijd even makkelijk. Op Youtube en Social media zie je misschien bekende ondernemers die het helemaal gemaakt hebben. Ze rijden met gouden Lamborghini’s over straat. Maar deze ondernemers zijn er allemaal gekomen met een frisse en goede mindset. Ook zij hebben ups en downs meegemaakt. Soms misschien gemerkt dat een privé situatie ten koste ging van hun bedrijf. Dat zijn allemaal zaken waar je als ondernemer mee te maken krijgt. Op dat moment is een goede mindset en weten wat je wil met je bedrijf iets wat je gaat redden als ondernemer.  

Ook relevant