Stoppen met roken: een eitje of toch erg lastig?

Roken is een gewoonte die bij velen wordt teruggezien, maar helaas is het niet erg bevordelijk voor je gezondheid. Het kan niet alleen leiden tot longkanker, maar ook tot een tal van andere gezondheidsproblemen.

Mocht je willen stoppen met roken, dan zit je bij deze blog aan het juiste adres. De asbak verzameling die je hebt opgebouwd, geeft je alleen nog een herinnering in plaats functionaliteit. Lees gauw wat voor vooprdelen het stoppen je oplevert en hoe je begint.

Voordelen

Zowel op korte als lange termijn biedt het stoppen van roken je enkele voordelen. Het gaat dan om de volgende zaken:

 • Gezondheid
  Je gezondheid verbetert snel. De geliefde longen beginnen met het opruimen van schadelijke stoffen die zijn opgebouwd tijdens het roken. Uiteindelijk voel je meer energie en is het minder kortademig.
 • Financiën
  Roken is duur, heel erg duur. Omdat het een vaste uitgave betreft, zal het je niet opvallen. Om het nog wat aantrekkelijker te maken, kan je met het geld dat je hebt bespaart, sparen tot iets leuks. Het voelt dan nog meer als een beloning.

Het is overigens niet erg als het stoppen met roken niet meteen lukt. Voor het afschaffen van een gewoonte is tijd en doorzettingsvermogen nodig. Mocht je toch nog smachten naar iets dergelijks, kies dan voor een vaporizer. In plaats van dat het kruid wordt verbrandt, krijg je damp binnen. Men zegt dat dit relatief gezien beter is.

Hoe kan je stoppen met roken?

Het is een uitdaging en lijkt onmogelijk, maar het is zeker te doen. Hier geven we enkele tips om te stoppen met roken:

 • Datum
  Bepaal een datum waarop je wilt stoppen. Zorg ervoor dat het gaat om een stressvrije dag, maar heb wel wat te doen. Het leidt je af van de stop.
 • Zoek steun
  Vrienden, familie of een professionele hulpverlener kunnen je helpen bij de stop. Een paar aanmoedigingen en ondersteuningen op zijn tijd, geven een positieve boost.
 • Vermijd triggers
  Ben je een echte party smoker? Vermijd dan de komende tijd een paar feestjes. Zoek gezondere alternatieven, zoals sporten of een rustgevende meditatie.

De uitdaging om te stoppen met roken zal voor de ene makkelijker gaan dan voor de ander. Maar, geef niet op. Met een beetje steun zal je een eind komen. Je zal zien dat je er qua gezondheid op vooruit gaat. Bovendien word je een betere vriend van je portemonnee.

Ook relevant