Tijd om te ontspannen met een heerlijk wijntje

Als je ergens van kan genieten is het toch wel van een ontspannen momentje met een lekker glas wijn in je hand. Hoe haal je het ultieme geluk uit zo’n moment?

Een goede wijn

Ontspannen met een lekker wijntje, begint natuurlijk met een goede wijn. Uit het assortiment van Bovino kies je de wijn die past bij dit moment. Is het buiten guur weer? Ga dan voor een stevige rode wijn. Is het stralend blauw, kies dat een fruitige, misschien mousserende witte wijn. Ga sowieso voor een van je favoriete wijnen, waarvan je weet dat je die lekker vindt. Maar probeer tegelijk eens iets nieuws. Je weet dat je even echt van het moment wil genieten. Je gaat namelijk even ontspannen en niet zomaar een fles leegdrinken met vriendinnen. Het wijntje mag dus best wat duurder zijn dan de fles je normaal gesproken zou kiezen.

De lekkerste rosé in de zomer

Je trakteert jezelf niet elke dag op een verwenmoment, waarom zou je dan niet even echt uitpakken? Bijvoorbeeld met een lekker wijntje uit de Provence. Op een lekkere zomerdag hoort natuurlijk een zonnige rosé zoals een aix rosé. Deze rosé uit de Provence is een echte prijswinnaar bij verschillende wedstrijden. Juryleden staan stil bij de romige en fruitige smaak van de rosé. Sprankelend met een roze tint. De aix rosé staat bekend als echt symbool voor de zomer. Het joie de vivre gevoel verpakt in een fles en helemaal voor jou.

Een picknick met jezelf

In de zomer is er toch niks lekkerder dan buiten je tijd doorbrengen? Als de zon schijnt, moet je ervan genieten. Dat kan ook zonder al te veel geregel, afspraken met vrienden of een hele boodschappenlijst. Neem jezelf lekker mee naar het park en zoek een plakje in de zon. Neem je favoriete snacks mee, het boek dat je altijd al hebt willen lezen, een glas en een lekkere frisse wijn. Misschien heb je zelfs wel behoefte aan een glaasje cava of een mimosa. Je moet de slingers zelf ophangen he?

Me time in bad

Een van de lekkerste momenten om even helemaal tot jezelf te komen is toch wel in bad. Laat het bad lekker vollopen met heet water, meng het met badolie of badzout en steek een lekkere geurkaars aan. Je badkamer zal bijna aanvoelen als een heerlijke spa. Voor nog wat extra rust kan je je favoriete rustgevende muziek aanzetten via een muziekboxje. Maar natuurlijk kan een goed glas wijn hier ook niet ontbreken. Schenk je glas net wat voller dan normaal, zodat je het warme water niet hoeft te verlaten en dompel jezelf onder in het warme bad. Kan je niet goed stilzitten in bad? Neem dan bijvoorbeeld je tablet op laptop mee en zet een lekkere film aan.

Niet storen

Het allerbelangrijkste is misschien nog wel dat je niet gestoord wordt tijdens je momentje. Er gaat namelijk niets boven even met jezelf en je gedachten wegzinken. Zorg ervoor dat iedereen de deur uit is, dat iedereen weet dat ze je even niet moeten vragen en leg je telefoon even helemaal weg of zelfs in een andere kamer. Jij wordt in ieder geval het komende half uur niet gestoord.

Ook relevant