Verschillende soorten glazen hanglampen

Glazen verlichting wordt al eeuwen lang gebruikt. Waar het begon met de olielamp en de glaslamp zie je nu enorm veel verschillende glazen verlichting. De glazen lamp is namelijk weer helemaal on trend! Dat is niet vreemd, want glazen lampen zijn echte pareltjes in het interieur. Naast de transparante glazen verlichting is er ook wit en gekleurd glas. Ben je benieuwd welke trends er nu zijn op gebied van glazen verlichting? Lees dan verder!

Voordeel glazen hanglampen

Het grootste voordeel van lampen van glas is de transparantie. Licht wordt optimaal benut. Omdat je door de lamp heen kunt kijken oogt een ruimte groter dan hij in werkelijkheid is. Ideaal dus in een kleine donkere ruimte. Daarnaast staat een glazen hanglamp in iedere ruimte mooi in combinatie met alle materialen. Hierdoor is een glazen lamp geschikt voor elke interieurstijl van industrieel tot romantisch, van klassiek tot design.

Hanglamp met titanium-look

Lampen met titanium-look glas hebben een diepe kwikzilveren glans. Wanneer deze lampen branden heeft het glas een mooie, warme grijze kleur. Hierdoor schijnt er niet alleen prachtig warm licht in de kamer maar, wordt je ook niet direct verblind wanneer je in de lichtbron kijkt. Lampen van titanium glas combineren erg mooi in een klassiek, modern, of zelfs industrieel interieur. Met deze lamp kan je alle kanten op.

Gekleurde hanglamp

Gekleurd glas is zeer populair op dit moment. Vooral in een grote groep boven de eettafel zijn glazen lampen een trend. Hanglampen met gekleurd glas zie je in veel verschillende woonstijlen terug. Denk bijvoorbeeld aan modern, landelijk, klassiek en romantisch. Naast de grote ronde bollen van glas zie je momenteel ook veel glazen lampen met een reliëf in het glas. Als je een gekleurde lamp net iets te gedurfd vindt, dan kan je ook kiezen voor een witte glazen lamp met smart verlichting. Met deze verlichting kan je elke kleur licht kiezen die je op dat moment wilt hebben.

Ontdek het ruime assortiment van Sfeer.nl

Ben je enthousiast geworden van de nieuwe trends? En wil je graag een nieuwe hanglamp kopen? Ontdek dan het ruime assortiment hanglampen van Sfeer.nl. Neem een kijkje op de website en zoek jouw nieuwe lamp uit! Een groot deel van de lampencollectie is op voorraad en kan daardoor kan het vaak binnen 24 uur geleverd worden. Heb je vragen? Neem dan contact op met de klantenservice.

Ook relevant