Vijf goedkope keuken middelen om mee schoon te maken

Is jouw keuken toe aan een goede schoonmaakbeurt? Maar verkijk je je soms op de prijs van alle schoonmaakspullen? Wij hebben de vijf meest essentiële en goedkope schoonmaakmiddelen op een rijtje gezet, die allen niet mogen ontbreken in jouw keuken. Iedere schoonmaakmiddel dient voor een ander doel van vlekken verwijderen tot ontsmetten of ontvetten. Daarnaast is het ook handig om rekening te houden met het materiaal van de oppervlakken dat je schoonmaakt. Lees snel verder, want wij hebben alle handige tips op een rijtje gezet.

  1. Keukendoeken. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar geen enkele keuken mag ontbreken aan genoeg keukendoeken. Keukendoeken hoeven ook niet per definitie duur te zijn, want er is ook genoeg keuze voor een goedkope keukendoeken set. Een goede keukendoeken set kun je voor langere tijd gebruiken, omdat ze gemakkelijk te wassen zijn na gebruik. Met een keukendoek kun je jouw handen afdrogen op een hygiënische manier. Wist je dat je het best een gekochte keukendoek de eerste nacht in koud water kunt leggen met een scheutje azijn? Hierna kun je de keukendoeken wassen op zestig graden. Met deze tip heb je langer plezier van jouw keukendoeken!
  2. Vaatdoeken. Een vaatdoek heeft een ietwat andere functie dan een keukendoek. Je kunt een vaatdoek gebruiken om je keuken schoon te maken, af te stoffen en schoon te poetsen. Een vaatdoek kan net als een handdoek gekocht worden in verschillende kleuren, zodat ze goed bij je interieur kunnen passen. Een vaatdoek is ook duurzaam in gebruik, omdat ze gewassen kunnen worden in de wasmachine na gebruik. Een handige tip voor het gebruik van een vaatdoek is om deze regelmatig te wassen zodat bacteriën zich niet opbouwen. Door een vaatdoek op zestig graden te wassen worden alle bacteriën gedood. 
  3. Allesreiniger. Als je de vaat- en keukendoeken in huis hebt, is het ook noodzakelijk om goede schoonmaakmiddelen aan te schaffen. Allesreiniger is een universeel schoonmaakmiddel dat in geen enkele keuken mag ontbreken. Je kunt er namelijk bijna alle oppervlakken mee schoonmaken. Een handige tip om te onthouden gedurende het schoonmaken met allesreiniger is dat het voor bijna alle harde oppervlakken bruikbaar is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld oppervlakken van glas, gelakt hout, tegels of zeil. Je kunt dus niet letterlijk álles met dit allesreiniger schoonmaken. Een andere handige tip is om een spuitflacon te vullen met allesreiniger. Op deze manier kun je nog gemakkelijk alles afnemen in de keuken.
  4. Afwasmiddel. Ongeacht of je keuken beschikt over een vaatwasser of niet, een afwasmiddel is altijd nodig. Zijn ook jouw energieprijzen fors gestegen dit jaar? Probeer minder energie te verbruiken door sommige vaat met de hand af te wassen. Dit kun je doen met afwasmiddel en een keukendoek met alle vaat dat niet hardnekkig vies is. Op deze manier hoef je minder vaak de vaatwasser aan te zetten en bespaar je op je energieverbruik. 
  5. Ontvetter. Een ander belangrijk schoonmaakmiddel is ontvetter, wat ideaal is als je aangekoekt vet en olie van het fornuis wilt verwijderen. Probeer ook de ontvetter te gebruiken om af en toe je oven goed te reinigen.
Ook relevant