Waarom je voor een cilinderslot moet kiezen

Bij het bouwen of verbouwen van een woning hoort ook het kiezen van nieuwe sloten. In de praktijk zien we echter dat hier nog steeds te weinig aandacht aan geschonken wordt en dat is jammer. De beveiliging van je woning is belangrijk en professionele sloten die voorzien zijn van een keurmerk zijn hierin zonder enige twijfel de beste keuze.

Wat is een cilinderslot?

Bij een cilinderslot zorgen plaatjes of stiften in het slot ervoor dat het slot niet kan geopend worden zonder dat er gebruik gemaakt wordt van een sleutel met precies hetzelfde patroon.

De vele voordelen van cilindersloten

We geven je een aantal voordelen. 

Een prima oplossing tegen ongewenst bezoek

Je zou ervan versteld staan hoe makkelijk inbrekers de klassieke gewone sloten open krijgen. In geen tijd hebben ze het slot geforceerd en kunnen ze op een comfortabele manier je woning binnenkomen. Niet zo als je gebruik maakt van een cilinderslot. Het duurt heel wat langer om een dergelijk slot open te breken en als er iets is wat inbrekers niet hebben, is het tijd. Als ze merken dat het forceren van een deur een hele klus wordt, veranderen ze sneller van idee en kiezen ze een ander doelwit uit.
Let er bij het kiezen van je nieuwe sloten op om altijd in te zetten op sloten die over een keurmerk beschikken. Die hebben namelijk een heel wat testen met glans doorstaan en bieden je de beste mogelijkheden voor een verhoogde beveiliging. Kies je dan nog eens voor eenslot met kerntrekbeveiliging, dan kun je helemaal op beide oren slapen en komt niemand nog ongemerkt je woning binnen.

Te gebruiken voor elk type woning

Je moet er maar even het aanbod cilindersloten op nakijken en je zult onmiddellijk merken dat deze prima te vinden zijn voor ieder type en iedere stijl van woning. Veiligheid is dan wel belangrijk, het oog wil ook wat en met deze sloten hoef je op geen enkel moment afbreuk te doen aan de aantrekkelijke aanblik van je woning.

Cilindersloten zijn duurzaam, van hoge kwaliteit en uiterst gebruiksvriendelijk

We hadden het eerder al over beveiliging en stijl, maar ook als we naar kwaliteit gaan kijken, scoren deze sloten erg hoog. De lange levensduur, op voorwaarde natuurlijk dat je oog hebt voor een regelmatig onderhoud, zorgt ervoor dat je met deze sloten op vlak van je budget erg voordelig uitkomt. Omdat je de losten makkelijk zelf kunt installeren, zijn ze ook erg gebruiksvriendelijk. Wist je trouwens dat je dit slot kunt laten versleutelen als je bijvoorbeeld je sleutels bent kwijt geraakt? Geen nieuw slot dus, maar enkel een aanpassing aan de stiften of plaatjes en je kunt het slot terug als voorheen gebruiken.

Heb je het idee dat de beveiliging van je woning aan een upgrade toe is of ben je op zoek naar nieuwe sloten in het kader van bouwwerken of verbouwwerken? Met cilindersloten maak je op alle vlakken de beste keuze. Twijfel je aan de mogelijkheden specifiek voor jouw woning? Een expert zal je hier graag mee verder helpen.

Ook relevant