Waarom je zou moeten investeren in badkleding

De zomer staat weer voor de deur, en dat betekent: tijd om die bandeau bikini, badpakken en zwembroeken weer uit de kast te trekken. Voor veel mensen betekent dat ook weer een tijd waarin je onzeker kan zijn over je lichaam. Daarom willen we allereerst benadrukken dat iedere body een perfecte bikini body is; welke maat je ook hebt. Daarnaast – de juiste badkleding kan je zelfvertrouwen een enorme boost geven. In dit artikel pleiten we voor investeren in badkleding. Benieuwd waarom? Lees dan gauw verder. 

Goed passen

Het is met kleding natuurlijk sowieso belangrijk om dit te passen zodat je zeker weet dat het goed zit, maar met badkleding misschien nog wel net een tikkeltje meer. Je hebt relatief weinig stof aan als kleding, en dat is in veel gevallen vaak weinig verhullend. Je wilt dan natuurlijk wel dat dit mooi op je lichaam aansluit. Een bikinibroekje wat te strak zit kan gaan snijden en dat kan je onzeker laten voelen – wat natuurlijk absoluut niet nodig is. Zorg daarom dat je je badkleding van tevoren hebt gepast. Een itpje van lingerieverkopers: ga ook altijd even zitten met je lingerie- of badkleding setje aan. Op het strand of aan het zwembad zit je natuurlijk ook, terwijl je dat in het pashokje toch niet altijd doet. Door dat wel te doen krijg je gelijk een goed beeld van hoe je zwemkleding zou zitten bij realistische handelingen. 

De omstandigheden

‘Normale’ dagelijkse kleding heb je natuurlijk ook veel aan, maar deze komen niet in zoveel verschillende omstandigheden als badkleding. Badkleding gaat namelijk vaak mee de zee in of wie weet zelfs een sauna. Zo wordt het blootgesteld aan lage temperaturen hoge temperaturen, zout water, zand en zweet. Daarom is het belangrijk dat het materiaal van je badkleding van goede kwaliteit gemaakt is, zodat je zeker weet dat het lang mee kan.

Zuinig wassen

Als je dan geïnvesteerd hebt in je badkleding, is het wel belangrijk dat je hier voorzichtig mee omgaat en het bijvoorbeeld ook voorzichtig wast. Kijk dus uit dat je je badkleding niet te heet wast. Door het elastaan wat vaak in badkleding verwerkt is, is het niet slim dit te heet te wassen. Daardoor zou je badkleding namelijk kunnen krimpen of van vorm veranderen. Het liefst was je je badkleding ook altijd in een daarvoor bestemd waszakje. Ook bij het vervoeren van je badkleding, bijvoorbeeld in je strandtas, is het verstandig om een waterdicht tasje mee te nemen waar je je badkleding (ook nat) in kunt vervoeren. Zo hoeft niet gelijk alles nat te worden wanneer je net hebt gezwommen.

Kijk naar wat jouw lichaam nodig heeft

Wanneer je een grotere boezem hebt, is de kans groot dat je ook wat meer ondersteuning zou willen hebben van jouw badkleding. Het hebben van een vollere buste vraagt, zeker wanneer je ook gaat zwemmen, om een bikini of nieuw badpak met de juiste cups gemaakt voor jouw lichaam. Bandeau of triangelbikini’s zijn voor vrouwen met grotere borsten wellicht niet de beste optie, omdat ze niet veel ondersteuning bieden.

Badkleding gaat lang mee

Juist omdat je badkleding alleen op bepaalde periodes in het jaar draagt, kan badkleding jarenlang meegaan. In tegenstelling tot simpele t-shirts van dun katoen die na een half jaar dragen soms al helemaal verwassen zijn, kun je van badkleding soms (tientallen) jaren achter elkaar nog genieten. Mits je er goed voor zorgt, natuurlijk.

Ook relevant