Waarom jij een WordPress website wil hebben

Jij hebt een bedrijf of gaat een bedrijf opstarten? Hiervoor wil je natuurlijk wel een passende website voor creëren. In dit artikel vertellen we jou waarom je het beste kan kiezen voor een WordPress website. 

WordPress heeft zich in de jaren ontwikkeld tot een volledig platform waarop je alles eigenlijk kan laten draaien. Vroeger was WordPress vooral geschikt voor blogmodules. Maar ondertussen maken grote en kleine bedrijven inmiddels gebruik van WordPress. Wij geven je 3 redenen om te kiezen voor een WordPress website in plaats van een andere CMS-software. 

Wat is WordPress precies?

Bij WordPress kan je eigenlijk kort gezegd al je online content kwijt. Of jij nu een online cursus wil bouwen, webshop of een online nieuwsplatform wil neerzetten. Daarnaast is WordPress een CMS waarbij je content goed vindbaar in Google terecht komt. Niet onbelangrijk wanneer je producten wil verkopen of meer vindbaarheid wil creëren. Je kan een wordpress website laten maken, maar kan het ook zelf doen. Open source community zorgt ervoor dat de software 24/7 verder wordt ontwikkeld. 

Waarom een WordPress website? 

Naar schatting zijn is zo’n één derde van de websites wereldwijd gemaakt met WordPress. De oprichter Matt Mullenweg heeft dus flink aan de weg getimmerd sinds 2008. Maar waarom moet jij nu ook gebruik maken van WordPress?

1. WordPress is eenvoudig

Omdat een website vaak is opgebouwd uit code kan het behoorlijk moeilijk zijn als je daar geen verstand van hebt. Maar WordPress maakt het verschil en zorgt dat jij op een simpele manier je website kan draaien. Daarom zijn er ook zo veel verschillende wordpress developers. Dit omdat het zo veel makkelijker is om een website te maken wanneer je met WordPress werkt ten opzichte van een andere CMS. 

2. Websiteontwerp is flexibel 

Omdat je kan werken met allerlei verschillende plug-ins is het makkelijk om je eigen website te creëren met een bepaalde WordPress thema. Zo heb je developers als Divi, Genesis of Elementor die het bouwen van een eigen website mogelijk maken. Je kan het dus met wat tijd en YouTube zelf een heel eind komen.

3. De WordPress community

Omdat er zo enorm veel gebruikers zijn kan je ook heel veel hulplijnen inschakelen. Kom je er even niet uit dan is de WordPress community groot en worden bijna al je vragen al beantwoord. Dit is een goede reden om ook te kiezen voor een website van WordPress. Je kan ook zien dat WordPress een veel gezochte zoekterm is. Dit omdat het systeem gewoon extreem goed is gebouwd. 

Ook relevant