Wat kun je allemaal doen met plexiglas? 

Allereerst is er ongelooflijk veel mogelijk met plexiglas. Tafels, stoelen, lampen en kasten. Er wordt van alles gemaakt met plexiglas. Plexiglas is gemaakt van kunststof. En daardoor lijken de mogelijkheden eindeloos. Reden genoeg dus om jou te inspireren door middel van deze blog. Lees je mee?

Als we kijken naar wat plexiglas nu eigenlijk is, dan zien we dat plexiglas kunststof is. Het is een materiaal dat vaak wordt gebruikt als vervanging van glas. Dat komt omdat het minder snel breekt dan glas en je kunt er makkelijker mee werken. Maar wat kun je nu dan eigenlijk allemaal met plexiglas doen? Wij vertellen jou een paar bijzondere manieren om met plexiglas te werken. 

Plexiglas platen zijn niet alleen in plaatvorm te verkrijgen. Maar ook in de vorm van buizen of staven. En de kleur is niet altijd enkel en alleen helder. Je hebt ze in alle kleuren! Ook kun je kiezen voor plexiglas dat krasbestendig is, of juist UV-doorlatend. Liever ontspiegelend plexiglas? Ook dat is geen probleem. 

Kies voor kunststof plaat op maat en je kunt er altijd goed mee uit de voeten!

1.    Vergroot de ruimte door een spiegel van plexiglas 

Als je bijvoorbeeld graag in de tuin zit, maar je tuin oogt niet zo groot. Dan kun je een ruimte heel fijn vergroten door er een spiegel van plexiglas op te hangen. Dat komt omdat plexiglas veel voordelen heeft. Allereerst omdat plexiglas minder snel breekt. Spiegels van glas zijn veel zwaarder en het laatste wat je wilt is dat je spiegel met een grote storm van de schutting afkomt. 

1.    Plexiglas tegen de muur 

Er zijn plekken waar je sneller last krijgt van viezigheid. Denk bijvoorbeeld aan vieze vlekken bij de keuken. Maar ook op de plek waar de hond vaak ligt tegen de muur. En een bureau tegen de muur? Grote kans dat je dan vlekken tegen de muur krijgt door voeten en schoenen. De oplossing is plexiglas tegen de muur. Op deze manier kun je namelijk je muur beschermen en kan je alles makkelijk weer afnemen met een doekje. Ideaal! 

2.    Zelf fotolijstjes maken

Niets leuker dan je woning voorzien van mooie fotolijstjes. Foto’s van dierbare momenten. En daarom is het juist zo leuk om deze zelf te maken! Door bijvoorbeeld gebruik te maken van plexiglas. Het is sterk, je bespaart kosten én het breekt veel minder snel. Perfect voor in een woning met kinderen en huisdieren. Of onhandige partners. 

Ben je benieuwd naar de volledige uitleg van deze DIY? Die vind je hier!

Werken met plexiglas

Als je wilt gaan werken met plexiglas dan is het allereerst goed om te weten dat je vaak vooraf al de maten kunt doorgeven. Dan wordt het plexiglas direct voor je op maat gesneden met een laserapparaat. Wil je dat liever zelf doen? Dan moet je een standaard cirkelzaag gebruiken. Of een decoupeerzaag. Bescherm hierbij altijd je ogen. 

Je kan ook zelf plexiglas buigen. Dat kun je doen met een gloeidraad of een sterke föhn. Maar bij die laatste optie kun je wel minder specifiek werken. 

Ook relevant