close up photography of sleeping tabby cat
Photo by Ihsan Adityawarman on Pexels.com

Welk voer past het beste bij mijn kat?

Je wilt natuurlijk niets anders dan alles voor je kat doen en ervoor zorgen dat hij gezond blijft. Je kat gezond houden, doe je door de beste voeding voor je kat uit te kiezen. Op de markt zijn er verschillende soorten kattenvoer te vinden. Zo heb je te maken met verschillende merken en samenstellingen. Dit kan het lastig maken de beste voer voor je kat te vinden. Het is belangrijk dat je bij het aanschaffen van kattenvoeding je goed laat informeren en datgene koopt wat het beste bij jouw kat past. In dit artikel leer je meer over de soorten kattenvoer en waarop je zult moeten letten. Lees er hier meer over.

Voeding voor je kat

Er zijn meerdere soorten voeding voor je kat verkrijgbaar. Veel katteneigenaars zijn in de veronderstelling dat de gezondste kattenvoer brokken zijn. Echter, dat is niet zo. Brokken vallen juist onder de minste gezondste kattenvoer. De meest gezonde voer voor je kat is rauwe vleesvoeding. Rauwe vleesvoeding is gezond, omdat een kat deze voeding beter kan verteren en het gezondheidsklachten hersteld. De meest natuurlijke vleesvoeding is die afkomstig van prooidieren, zoals duiven of muizen. Er zijn ook kant en klare rauwe vleesvoeding verkrijgbaar, die bestaan uit rauwe gemalen vleesproducten. Je kunt ook zelf het eten van je kat samenstellen. Dit kost wel meer tijd, maar geeft je wel controle over wat je kat inneemt. Let hier wel bij op dat je de juiste verhoudingen gebruikt. Daarnaast kun je je kat ook luchtgedroogde voeding en natvoer geven. Onder luchtgedroogd voeding vallen vleesproducten die op lage temperaturen gedroogd worden, waardoor er geen vocht meer in zit. Het is handig hier wat water aan toe te voegen, voordat je je kat het laat eten. Het tegenovergestelde van luchtgedroogde voeding is natvoer. In natvoer wordt er soms zelfs extra vocht in toegevoegd.

Hier moet je op letten

Bij het kopen van kattenvoer moet je letten, maak je je keus meestal gebaseerd op wat er op de verpakkingen staat vermeld. Let hierbij op dat de voeding uit minimaal 35% eiwit bestaat en weinig koolhydraten bevat (minimaal 25%). Je wilt dat je kat vooral dierlijke vetten binnen krijgt in plaats van plantaardige vetten. Katten kunnen namelijk plantaardige vetzuren amper omzetten tot eigen lichaamseigen vetten.

Kortom, de beste voeding voor je kat kun je zien als de gezondste voeding. Geef je kat daarom liever rauwe vleesproducten dan brokken of stel zelf de voeding samen.

Ook relevant