Welke sporten passen het beste bij jouw actieve levensstijl in 2022?

Ben je op zoek naar een meer actieve levensstijl, maar weet je niet welke sport er het beste bij je zal passen? Dat is niet zo gek, want je hebt ontzettend veel verschillende opties. Van teamsport naar individuele sport en van intensieve naar rustige sporten, het kan allemaal en het is allemaal goed voor je. Om je alvast een beetje op weg te helpen hebben we hier voor je op een rijtje gezet welke sporten er in 2022 het beste passen bij een actieve levensstijl. Met deze opties maak je altijd de beste keuze.

Voetbal

Voetbal is misschien wel de populairste sport van Nederland. Iedere stad heeft soms zelfs meerdere voetbalclubs die allemaal druk bezocht worden. Daarbij wordt de populariteit vergroot door het feit dat er vaak internationale wedstrijden op televisie worden uitgezonden, waarbij ook het sport wedden populair is. Zelfs voor mensen die de sport zelf niet spelen is het leuk om de wedstrijden met vrienden te bekijken en een klein gokje te wagen.

Doordat de sport zo populair is, kan je gemakkelijk lid worden van een voetbalteam. De meeste mensen onder ons hebben ook al wel een beetje een idee van hoe het spelletje werkt en daardoor is de drempel om eraan te beginnen ook niet zo hoog. Daarbij kan je beginnen in een team voor onervaren spelers en langzaam beter worden.

Wielrennen/mountainbiken

Wanneer je liever niet in teamverband speelt, kun je er ook voor kiezen om te gaan wielrennen. Dit is ook een sport die je gemakkelijk zelf kunt beoefenen, zonder dat je daarvoor eerst moet trainen. Je stapt gewoon op je fiets en je kijkt wel hoe ver je komt. Vervolgens kun je je conditie en uithoudingsvermogen langzaam opbouwen, alles op je eigen tempo.

Het nadeel aan wielrennen is wel dat je voordat je begint een aantal investeringen moet doen. In de eerste plaats heb je natuurlijk een fiets nodig die geschikt is om hard en lang op te rijden en daarbij is ook de juiste kleding belangrijk. Een broek met een zeem erin zorgt ervoor dat je tijdens het fietsen geen pijn aan je zitvlak krijgt. Daarbij is fietsen ook minder geschikt voor de wintermaanden, omdat het dan vaak te koud of te nat is om te kunnen fietsen.

Zwemmen

Zwemmen is een van de sporten die je lichaam het minst belast, maar waarbij je toch conditie en uithoudingsvermogen kunt opbouwen. Bijna iedereen in Nederland kan zwemmen, bijna 94% van de bevolking heeft ten minste één zwemdiploma. In veel steden zijn er ook meerdere zwembaden te vinden, waardoor de sport ook voor iedereen toegankelijk is. Daarbij zijn de prijzen van een abonnement of een eenmalige entree voor het zwembad veel lager dan die van de sportschool.

Door drie keer in de week ten minste dertig minuten te zwemmen, kan je al veel fitter worden. Je krijgt er meer buik- en rugspieren van én het is goed voor de lijn! Het enige wat je hoeft te doen om te beginnen met zwemmen is investeren in zwemkleding en eventueel een abonnement bij je lokale zwembad. Als er geen zwembad in de buurt is, kun je ook altijd nog buiten zwemmen.

Ook relevant