Zo ben je minder geld kwijt aan het printen: 3 bespaartips

Je bent niet de enige die in het afgelopen jaar al het mogelijke heeft gedaan om meer te besparen. Het alledaagse leven is nou eenmaal erg duur geworden. Kijk alleen maar naar het doen van boodschappen. De inflatie heeft er flink ingehakt. Merk je dat het gewone leven steeds duurder wordt en dat het daardoor ook eens tijd wordt om de maandelijkse incidentele uitgaven onder de loep te nemen? Dan is het belangrijk om ook de relatief kleine beetjes niet uit het oog te verliezen. Al die kleine beetjes samen, vormen namelijk vaak een heel leuk bedrag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de printkosten.

Maar hoe bespaar je op het printen? Hoe ben je zowel thuis als op het werk minder geld kwijt aan het maken van afdrukken? Met behulp van de volgende drie bespaartips, begin je vandaag nog met goedkoper printen.

1.      Kwalitatieve printer

De hp printer is misschien wel de meest bekende printer die er is. HP is een heel belangrijke naam in de wereld van printers. Wanneer een merk echter heel bekend is, zien we ook vaak dat de prijs hoger ligt. Het lijkt dan misschien ook verleidelijk om direct op de aanschaf van een nieuwe printer te besparen. Besef echter goed dat goedkoop soms ook duurkoop kan zijn.

Kies je voor een printer van lage kwaliteit, dan zullen de cartridges wellicht ook sneller opraken of verbruikt de printer veel meer stroom dan noodzakelijk is. Een kwalitatieve printer zal heel lang doen met de hp 301 cartridge waar hij mee wordt uitgerust. Je schaft een voorraadje aan en kunt de komende maanden tot jaren (afhankelijk van hoeveel je print) vooruit. Op de lange termijn ben je dan zelfs een stuk goedkoper uit.

2.      Wees kritisch bij elke afdruk die je maakt

Toen we net het gemak van de printer begonnen te ontdekken, werd deze ook voor elke mogelijke situatie gebruikt. In die tijd was pen en papier dan ook nog erg belangrijk. Inmiddels wordt digitaal werken steeds populairder. Het is in veel gevallen dus helemaal niet meer nodig om te printen. Documenten kunnen prima online gelezen en bewerkt worden. Het is zelfs mogelijk om digitaal een handtekening te zetten. Feit blijft dat bijna de helft van alle gemaakte afdrukken uiteindelijk in de prullenbak belandt. Soms zelfs zonder dat er iets mee gedaan is. Dat is niet alleen slecht voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Probeer daarom zo kritisch mogelijk te zijn bij elke afdruk die je maakt. Heb je deze afdruk echt nodig? Wat ga je hier precies mee doen? En waarom? Op die manier voorkom je onnodige printkosten.

3.      Print dubbelzijdig

Heb je wel eens gehad dat je twee a4’tjes afgedrukt kreeg, terwijl op het tweede a4’tje slechts één zin stond? Dan ben je zeker niet de enige. Zo ontzettend zonde van het papier! Kies daarom altijd standaard voor dubbelzijdig printen en kijk – indien mogelijk – of je daadwerkelijk één of meerdere a4’tjes nodig hebt.  

Ook relevant