Zo kan je simpel besparen op energie

De kosten laag houden is voor een ondernemer één van de belangrijkste elementen van een goede bedrijfsvoering. Je pakt de kansen daar waar ze liggen. Zo ga je bijvoorbeeld bewust met zakelijke energie om. Waarom zou dit meer moeten kosten dan nodig is? Toch zijn er nog altijd punten waarop je het kunt verbeteren. Het is dus zeker ook de moeite waard om eens te bekijken met welke tips je nog beter af kunt zijn. Er is namelijk altijd nog wel wat te winnen voor iedere ondernemer. Kijk daarom hier eens goed naar.

Nog beter op sluipgebruik letten
Op kantoor is de kans op sluipgebruik nog veel groter dan thuis. Zo is bijvoorbeeld de stand-by stand helemaal niet zo zuinig als doet vermoeden. Het apparaat gaat dan maar een kwart minder energie verbruiken. Terwijl je niet eens op kantoor bent. Stel je eens voor dat je al die apparaten zestien uur van elke dag uit kunt zetten. Tel dat eens bij elkaar op en bereken hoe enorm veel geld dit op jaarbasis zal gaan schelen. Letten op sluipverbruik is dus met afstand de belangrijkste tip waar je iets aan hebt als een ondernemer.

Investeren in zuinig en duurzaam
De rekensom is gemakkelijk te make. Je koopt nu een nieuw apparaat of je vervangt nu alle lampen. Dat doe je dan door zuinigere vervangers te kiezen. Die besparen je per jaar een bepaald bedrag. Dat bedrag geeft je dan ook inzicht in hoelang het duurt voor je de investering eruit hebt en je daadwerkelijk geld begint over te houden. Vaak kom je tot de ontdekking dat die terugverdientijd korter is dan de levensduur die je huidige apparaten nog hebben. Dat betekent dus dat de investering nu al gaat lonen, nog voordat je moet vervangen.

Loop alles nog eens goed na
Het kan zijn dat je dit al eens gedaan hebt. Toch is het zeker de moeite waard om eens wat tijd uit te trekken om alles in het pand nog eens goed na te lopen. Heb je bijvoorbeeld alle gaten en kieren in het pand wel goed gedicht? En hoe heb je je toegelegd op de mate van isolatie? Al dit soort zaken helpen je om te besparen. Wanneer je daar dus slim mee omgaat, dan kan dat je al snel vele euro’s op jaarbasis helpen opleveren. Uiteindelijk is dat ook het doel ervan.

Vergelijk de verschillende leveranciers
Het is ook goed om te blijven bekijken of het contract dat je hebt als ondernemer nog wel voldoet aan de huidige standaard. Dit verandert natuurlijk voortdurend. Niet alleen komen energieleveranciers met interessante nieuwe aanbiedingen, ook is het zo dat er voor jou nog altijd het nodige blijft veranderen in de bedrijfsvoering. Wanneer je het op die manier bekijkt, dan is het dus ook zo dat het contract met regelmaat zou moeten meebewegen. Dankzij een goede vergelijking kom je daar dan altijd op tijd achter. Dit kan je iedere keer opnieuw weer winst opleveren als ondernemer.

Ook relevant