Zo organiseer jij het leukste kinderfeestje 

Jij wordt blij als je kind blij is. Toch? En daarom wil jij elk jaar jezelf weer overtreffen en het mooiste kinderfeestje organiseren voor jouw mini-me. In deze blog laten we jou precies zien hoe je het leukste kinderfeestje organiseert. Lees je mee?

Wie denkt dat een kinderfeestje alleen een succes wordt wanneer je zoekt op: kinderfeestjes versiering, heeft het mis. Want ja, de juiste versiering is heel erg belangrijk. Maar er is nog veel meer van groot belang. We doorlopen in deze blog een stappenplan.

Plan eerst de datum 

Een datum is heel belangrijk. Niet alleen omdat je graag een moment dichtbij de verjaardag van je kind wilt hebben. Maar in sommige periodes hebben kinderen zoveel kinderfeestjes. Het zou zonde zijn als je er meerdere kinderfeestjes op dezelfde dag zijn. 

Een ander belangrijk punt hierbij zijn uiteraard de uitnodigingen. Deze kun jezelf maken, bijvoorbeeld bij Kaartje2go. Of gebruik afgedrukte kaarten die je kunt invullen. Zo kan je zoon of dochter op tijd de uitnodigingen uitdelen op het schoolplein.

Stem ook goed af hoe lang een kinderfeestje gaat duren. 

Bepaal – in overleg met je kind – een thema

Als je een datum hebt en de uitnodigingen de deur uit zijn, kun je nadenken over het thema. Een themafeest zorgt ervoor dat je het hele feest onder kunt dompelen in één onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan prinsessen, piraten of jungle. Hierop kun je dan ook de taart even eventuele andere dingen op aansluiten. Denk aan versiering, activiteiten of eten en drinken. 

Stem het onderwerp af met je kind. Want uiteindelijk moet hij of zij het natuurlijk óók een leuk thema vinden! Zij blij, jij blij. 

Zoek goede activiteiten om samen te gaan doen 

We zeiden het net al eventjes, want naast versiering en eten en drinken, kun je ook activiteiten verzinnen rondom het thema. Zo kan je binnenshuis leuke knutselactiviteiten bedenken en wat te denken van een verkleedkist. Of organiseer een speurtocht. Voor sommige activiteiten kun je ook de deur uit. 

Het belangrijkste is dat er genoeg te doen is voor de kinderen, zodat ze zich niet gaan vervelen. 

Vraag eventueel hulp voor vervoer of simpelweg extra handjes

Het kan goed zijn om eventueel extra handjes te vragen om te helpen. Denk bijvoorbeeld aan ouders van kinderen die komen waar je goed mee kunt opschieten. Ook als jullie iets gaan ondernemen kan het fijn zijn om ouders te vragen om mee te rijden. Ook opa en oma vinden het vaak leuk om te helpen tijdens zo’n kinderfeestje. 

Houd een verrassing achter de hand 

Heel veel kinderen bij elkaar, is natuurlijk heel erg gezellig. Maar soms kan het juist ook zorgen voor wrijving. Uiteraard komt dat ook omdat er wat meer suiker in het spel is, en uiteraard krijgen kinderen heel veel prikkels te verwerken. Kinderen mogen uiteraard gezellig kinderen zijn. Maar het kan ook goed zijn om een verrassing achter de hand te houden. Denk bijvoorbeeld aan een snoepzakje, mini cadeautje of nog een verrassende activiteit op het einde. Hierdoor kun je de sfeer er goed in houden. 

Ook relevant