Zo vind je een tuininrichting die bij jou past

Wat mensen mooi of fijn vinden in hun inrichting, tuin of huis is iets heel persoonlijks. Waar de een het liefst een eclectisch geheel heeft aan verschillende materialen, kleuren en prints in hun in- of exterieur, wil de ander liever juist een sober en rustig geheel. Ben jij ook bezig met het inrichten van jouw tuin, dan kan het best moeilijk zijn om iets te vinden wat echt bij jou past. Om je een beetje op weg te helpen in dit proces hebben we in dit artikel een aantal tips voor je verzameld.

Maak een moodboard

Een hele handige manier om in kaart te kunnen brengen wat jouw stijl is op het gebied van huis, tuin of keukeninrichting is het maken van een moodboard. Je kunt dit doen door woonmagazines aan te schaffen, hier doorheen te bladeren en vervolgens te selecteren wat de verschillende inspiratiebeelden zijn die bij jouw stijl passen. Zie je bijvoorbeeld een mooie loungeset tuin, knip deze dan uit en leg deze naast je andere knipsels. Je kunt deze uitknippen en op een canvas plakken om zo een canvas te maken van alle verschillende inspiratiebeelden die jij hebt geselecteerd. Dit moodboard kun je ook online samenstellen door op Pinterest allerlei beelden te verzamelen die je mooi vindt. Uiteindelijk houd je dan een pagina over van jouw stijl.

Kies voor accessoires die opvallen

Het is makkelijker om regelmatig te wisselen met accessoires dan te wisselen met je tuinmeubels. Daarom adviseren we je om te investeren in een kwalitatief goede en mooie buitentafel, die wellicht niet heel uitgesproken is in jouw stijl. Een tuintafel kan best sober zijn om dat je deze nog enorm kunt opleuken met verschillende accessoires. Denk bijvoorbeeld aan gouden dienbladen waar je gekleurde grote kaarsen op plaatst, of leuke gekleurde stoelen die je aan de tafel zet.

Kwaliteit boven kwantiteit

Wat je stijl ook is, een kwalitatief goede tuinset komt altijd van pas. Wanneer je een tuinset voor in jouw tuin selecteer, check dan vooral van welk materiaal deze vervaardigd is en hoe je hem het beste kunt beschermen. Investeer bijvoorbeeld in een goed beschermend zeil om jouw tuinset zo lang mogelijk mooi te houden. Ook een waterdichte kist in de tuin kan goed van pas komen, bijvoorbeeld om de bijbehorende kussens van de tuinset goed te kunnen beschermen.

Switch regelmatig van accessoires

Onze stijl is nou eenmaal niet gefixeerd, maar wisselt regelmatig. Om hier gehoor aan te kunnen geven is het verstandig om regelmatig je accessoires af te wisselen. Denk bijvoorbeeld aan een set zomer accessoires en een set winteraccessoires voor in de tuin, zodat je in ieder geval elk half jaar weer een nieuw uiterlijk in de tuin hebt. Zo heb je de minste kans om hier uitgekeken op te raken.

Ook relevant