Zo werkt een accuboormachine 

Sta jij op het punt om een accuboormachine te kopen? Heb je een accuboormachine die constant maar in de kast staat omdat je geen idee hebt hoe je ‘m moet gebruiken? Lees dan even verder! In deze blog vertellen we jou hoe een accuboormachine werkt. 

Wil jij binnenkort een accu boormachine kopen? Dan is het goed om er het een en ander over te weten natuurlijk. Want als we het hebben over een elektrisch aangedreven stuk gereedschap is de kans groot dat we het over een boormachine hebt. Een accuboormachine krijgt tenslotte zijn stroom door middel van een accu. Hierdoor heb je geen gedoe met een snoer en kun je vrij uit bewegen. Hoewel een accuboormachine ideaal is voor thuis, is het vooral geschrikt voor lichte werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het in of uit elkaar halen van een kast. Het is dan ook de elektrische vorm van een schroevendraaier. Als je meer in hard gesteente wilt boren heb je een klopboormachine nodig. 

Waar bestaat uit een accuboormachine uit?

We hadden het net al eventjes over de accu. Deze kan je opladen en verwisselen als de accu leeg is. Het is daarom fijn om twee accu’s te hebben, zodat je ook gewoon door kunt werken als dat nodig is. Verder is er een snelspankop op. Hiermee kun je de bitjes, dit zijn speciale schroeven voor de accuboormachine, op vast zetten. Vaak heb je meerdere van die schroefbits. Dit koppelstuk is op verschillende manieren af te stellen. Denk bijvoorbeeld aan de afmeting, de hardheid van de ondergrond en de hardheid met het onderdeel over materiaal wat je wilt gaan bevestigen. 

Ook kan je kiezen of je vooruit of achteruit wilt boren. Vooruit zorgt ervoor dat een schroef in het voorwerp wordt gedraaid en achteruit zorgt ervoor dat de schroef uit het voorwerp wordt gedraaid. 

Waar moet je opletten bij het kopen van een accuboormachine?

Er zijn heel veel verschillende soorten accuboormachines te koop. Het scheelt vooral in prijsklasse. Een goedkopere accuboormachine is niet direct slecht, maar de kans is wel dat de accu minder sterk is. Waardoor je minder kracht merkt in het apparaat. Kies daarom liever voor een iets duurdere. 

Ook relevant