happy woman with rolling pin cooking at home
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

3 eenvoudige huishoudelijke bespaartips

Het zal niemand zijn ontgaan dat het leven heel veel duurder is geworden. Dat was al jaren het geval. Het afgelopen jaar spande echter de kroon. In geen jaren was de inflatie zo hoog. De koopkracht daalt enorm. Iedereen voelt het. Vooral de mensen met een laag- of middeninkomen. Zij worden hard geraakt door de huidige inflatie. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen op zoek gaan naar manieren om te besparen. Een goede manier om te besparen is door naar simpele huishoudelijke dingen te kijken. Dingen die je eigenlijk niet direct opvallen, maar waarmee je wel grof geld kunt besparen. Door iets bewuster te leven, kun je wellicht weer met een iets vollere portemonnee de maand door.

Kun jij ook wel wat huishoudelijke bespaartips gebruiken? Of ben je aan het sparen voor iets groots en zou je dit graag nog wat meer versnellen door extra spaargeld vrij te maken? Maak dan gebruik van de volgende drie eenvoudige tips. Besparen is echt makkelijker dan je denkt!

1.      Bewust schoonmaken

Een goede hygiëne is van levensbelang. Daar mag dan ook zeker niet op bezuinigd worden. Wel zijn er dingen die je kunt doen die de hygiëne niet belemmeren, maar waarmee je toch wat extra geld bespaard.

Denk bijvoorbeeld aan het kopen van schoonmaakproducten. Bedenk goed dat je sommige dingen ook eenvoudig met huishoudelijke producten kunt reinigen. Vaak is enkel heet water al voldoende. Voeg eventueel wat baking soda en azijn toe. Dit zijn producten die heel goed reinigen en tegelijkertijd een stuk goedkoper zijn. Bedenk ook goed welke aparte schoonmaakproducten je nodig hebt. Een spiegelspray en allesreiniger zijn fijn om te hebben. Een spiegel schoonmaken doe je niet met allesreiniger. Hier heb je echt een apart product voor nodig. Echter, de meeste oppervlaktes kunnen wel gewoon met allesreiniger worden gereinigd. Koop dus niet teveel verschillende producten. Meestal is dat niet nodig.

Kies bij voorkeur voor A-merken. Hierbij hoef je minder schoonmaakmiddel te gebruiken en doe je er dus veel langer mee én ze zijn vaak in de aanbieding. Hierdoor kan je eenvoudig bulkvoorraden kopen en onder de streep veel geld besparen.

Let er bij het schoonmaken op dat je goed doseert. Dit geldt overigens ook bij het gebruik van wasmiddel en wasverzachter. Vaak wordt er maar lukraak iets toegevoegd, waardoor er meer wordt gebruikt dan nodig is. Zonde! Kijk daarom goed naar de aanbevolen dosering en hou je hier ook aan.

2.      Zet de verwarming één graad lager

De winter komt er weer aan. Dat betekent kouder weer. Veel mensen kijken de winter dit jaar met angst tegemoet. De energierekening is nu al erg duur. Een koude winter kan de prijzen alleen nog maar opvoeren. Daarom is het goed om de verwarming zo lang mogelijk uit te laten en waar nodig op te lossen met plaids en warme kleding. Als de temperatuur echter te laag wordt, heb je geen keus meer dan de verwarming aan te zetten. Kies er hierbij wel voor om de verwarming één a twee graden lager te zetten dan normaal. Zo bespaar je al snel honderden euro’s per jaar.

3.      Haal groente en fruit op de markt

Ook de prijzen in de supermarkten zijn flink toegenomen. De inflatie heeft ook hier hard toegeslagen. Zeker bij groente en fruit. Het is een stuk goedkoper als je dit bij de plaatselijke groenteboer haalt of naar de markt gaat. Het is niet alleen goedkoper, maar ook nog eens een stuk verser en lekkerder. Win-win dus! 

Ook relevant