5 Tips om te besparen op sporten

Besparen op sporten? Dat kan! Het hoeft allemaal niet zo duur, aan je gezondheid werken kan al voor een heel klein prijsje. 

Goedkope winkels

Sportkleding hoeft helemaal niet duur te zijn, de goedkope merken zijn vaak ook prima. Bij de Action kun je bijvoorbeeld heel goed terecht voor ondergoed, maar ik moet wel toegeven: de broeken van de Action vind ik minder, zeker voor het hardlopen. Ze lubberen redelijk snel, waardoor je een beetje moet hijsen. Er zijn echter nog veel meer winkels waar je voor een klein prijsje sportkleding kunt halen (Lidl, H&M), dat kost allemaal een stuk minder dan de producten van Nike (ook al is daar ook een goedkopere variant van, en die is ook wel goed te betalen).

Spoelen ipv wassen

Daarnaast kun je je sportkleding ook heel goed alleen even spoelen in plaats van een heel wasprogramma laten doorlopen. Een beetje zweet is er zo uit, en bovendien gebruik je het daarna toch om weer vies en stinkend te maken.

Maak je eigen sportschool

Je kunt natuurlijk ook je eigen sportschool te maken, dat is goedkoper dan een abonnement bij de sportschool in de stad. Je kunt attributen kopen en Youtube erbij pakken voor leuke oefeningen voor thuis. Qua attributen kun je vaak zelf ook wel een beetje creatief zijn: een paar grote flessen water zijn voor een aantal oefeningen al genoeg gewicht om mee te trainen. Tip: in de speeltuin kun je vaak ook heel veel leuke dingen doen. Een beetje creativiteit brengt je heel ver.

Mobiele applicaties

Voor mensen die niet zo creatief zijn heb je nog mobiele applicaties die je kunnen helpen. Zo heb je veel apps met daarop oefeningen die je kunt doen. De bekendste gratis app is denk ik die van Nike Training Club. Daar staan heel veel oefeningen op, maar daar kun je ook een trainingsschema samenstellen. Met of zonder hardlooptrainingen erbij. Je geeft je doel op, hoe vaak je wilt sporten, hoe gevorderd je bent en je ook wilt hardlopen. De rest doet de app.

Sportdrank pas na 90 minuten

Hoewel producenten van sportdrank anders beweren, heb je pas na 90 minuten sporten sportdrank nodig. Eerder is het niet nodig, en zonde van je geld. Je betaalt namelijk al snel een euro per flesje, terwijl kraanwater veel goedkoper is. Lekker op water blijven lopen dus!

Ook relevant