kosten en prijs van netflix

Netflix prijs & kosten van abonnement vergeleken met andere NL streaming aanbieders

Heel wat mensen hebben er in ons land een account bij Netflix. Dit is natuurlijk niet zo raar, het is namelijk de aanbieder met de meeste films van dit moment in huis. Echter zijn er naast Netflix nog een hoop andere streaming diensten die je kunt gebruiken. Hier kan je onder andere denken aan de streaming aanbieders van Nederlandse bodem. Zo is Videoland de laatste paar maanden aanzienlijk in populariteit gestegen door de komst van Mocromaffia. Mocht jij je afvragen wat de kosten zijn van Netflix ten opzichte van de andere Nederlandse streaming aanbieders dan raden wij je aan om dit artikel even door te nemen. We zullen je namelijk alles laten zien over de kosten die gepaard gaan met het gebruik van de verschillende streaming diensten in ons land.

De verschillende prijzen – diverse aanbieders

Om wat duidelijk te maken wat de verschillen zijn tussen de diverse soorten aanbieders is het handig om het een en ander te vergelijken. Om het wat makkelijker voor je te maken hebben we hieronder de belangrijkste aanbieders op een rijtje gezet met de bijbehorende tarieven. Zo kan je precies zien aan wat voor kosten je zal moeten denken bij het gebruik van een van deze streaming diensten.

  • Netflix

Laten we maar eens beginnen bij de grootste aanbieder van dit moment. Dit is natuurlijk Netflix. Deze partij heeft echt enorm veel mogelijke films om uit te kiezen, dit maakt ze een optimale keuze om voor te kiezen. Je kunt bij Netflix terecht voor de keuze uit diverse soorten pakketten. Als je alleen bent kun je kiezen voor het pakket van 7,99 euro per maand. Voor dit pakket zal je op een scherm kunnen krijgen en krijg je een SD kwaliteit. Deze kwaliteit is vaak voldoende, maar niet zo hoog als HD. Als je wel HD wilt kijken zal je een prijs van 10,99 per maand moeten betalen. Hier krijg je HD voor en je krijgt er ook een extra scherm bij. De laatste optie is om te kiezen voor het zogeheten premium pakket. Dit is een pakket wat 13,99 per maand kost. Bij dit pakket kun je met vier schermen kijken en is het mogelijk om Ultra HD video’s te kunnen streamen.

  • Videoland

Videoland werkt niet aan de hand van pakketten. Dit is een streaming dienst die nog altijd een vaste prijs hanteert voor het streamen van de films. De prijs van Videoland is op dit moment nog altijd 8,99 per maand. Nu moet je er wel rekening mee houden dat deze prijs in de toekomst mogelijk omhoog zal gaan, het is namelijk een streaming dienst die steeds bekender wordt in ons land. Mocht je niet weten of Videoland iets voor jou is dan raden wij je aan om even gebruik te maken van de gratis twee weken die je krijgt. Dit maakt het mogelijk om de dienst zelf even te proberen. Deze gratis periode krijg je overigens ook bij Netflix, dit stelt je in staat om beide opties eenvoudig te vergelijken.

  • NP start plus

Mocht je het niet zo leuk vinden om naar films te kijken maar wil je wel naar premium documentaires en normale programma’s kijken dan is het mogelijk om een account voor NPO start plus te overwegen. Dit is een dienst die je in staat stelt om alle mogelijke programma’s van NPO eenvoudig terug te kijken. Hier worden ook nog wel eens speciale series of films op uitgezonden, denk bijvoorbeeld aan Penoza. De prijs van NPO start plus is echt een stuk lager dan de prijs die je betaalt voor andere soorten diensten. Op dit moment kost een account bij NPO start plus namelijk maar 2,95 per maand. Dit maakt het een prima optie om erbij te nemen als je wel eens wat meer afwisseling wilt hebben bij het kijken.

  • NLZiet

Er is nog een ander platform wat je kunt gebruiken voor het terugkijken van alle soorten programma’s die je op tv hebt gezien. Dit is NLZiet. Deze aanbieder komt sterk overeen met de optie van hierboven, het enige verschil is dat NLZIet nog uitgebreider is. Zo kan je hier naast de programma’s van NPO ook terecht voor alle content van RTL, SBS en Veronica. Hierdoor heb je nog veel meer mogelijke programma’s en series om terug te kunnen kijken. Zo kan je bijvoorbeeld alle afleveringen van Goede Tijden Slechte Tijden eenvoudig terugvinden. Doordat je meer programma’s en series kunt vinden zal je ook meer moeten betalen, dit is logisch natuurlijk. Voor de diensten van NLZiet ben je 7,95 per maand kwijt. Hiervoor kunnen wel twee mensen op hetzelfde moment van de dienst gebruik maken.

  • HBO

Uiteraard is het ook mogelijk om een account op HBO te overwegen als je graag de nieuwste films en series wilt bekijken. Dit is in feit de concurrent van Netflix. Deze dienst is mogelijk in combinatie met Ziggo, al kan je de dienst ook gewoon los afsluiten als je de series wilt kijken. Als je Ziggo hebt zal je kunnen kiezen voor het speciale Ziggo Movie pakket. Dit is een abonnement wat 11,95 per maand kost. Mocht je nu ook telefoon van Ziggo willen hebben dan is het mogelijk om voordeel te krijgen. Meer informatie over deze mogelijkheden kun je allemaal terugvinden op de site van HBO zelf.

Door deze informatie heb je een beter beeld over de kosten die verbonden zitten aan de diverse soorten platformen. Het belangrijkste is natuurlijk dat je een platform kiest wat aansluit bij wat je leuk vindt. Kijk jij graag naar Game of Thrones? Of wil je toch eerder een normaal tv programma kijken. Dit is een vraag je jezelf altijd zal moeten afvragen. Je weet in ieder geval wat je kwijt bent voor de diverse soorten diensten.

Ook relevant