Bespaar door te kiezen voor een reparatie in plaats van vervanging

Bespaar door te kiezen voor een reparatie in plaats van vervanging

Er zijn verschillende manieren om zuinig te leven. Een van de voorbeelden hiervan is het repareren in plaats van vervangen van apparaten. Het is de laatste jaren steeds populairder, mede doordat men zich heel bewust afzet tegen de consumptiemaatschappij die door de tijd heen ontstaan is. Het vervangen van enkele onderdelen in een laptop of telefoon kan al voldoende zijn om deze nog jaren te kunnen gebruiken. Er zijn verschillende partijen die een reparatie van Acer laptops, of bijvoorbeeld telefoons van Apple en Samsung aanbieden. Het is een hele voordelige en duurzame optie! In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden die je bij zo’n reparatie hebt.

Keuze uit tal van verschillende soorten reparaties

Wanneer je voor het herstel van je laptop of mobiele telefoon kiest, heb je de keuze uit een breed scala aan reparaties. Denk bijvoorbeeld aan een Acer toetsenbord laten repareren bij ThePhoneLab, of denk aan het herstel van een defect scherm. Gaat de batterij van je Acer-, ASUS- of bijvoorbeeld HP laptop nog maar een paar uur mee? In dat geval kan het vervangen van de batterij interessant zijn. Met een nieuwe batterij kun je weer jaren vooruit, zonder de volledige laptop te moeten vervangen. Waar je voor een nieuwe laptop al snel 500 of 600 euro betaalt, kost het vervangen van de batterij vaak nog geen 200 euro.

Vergelijkbare reparaties voor mobiele telefoons

De reparaties die worden aangeboden voor kapotte laptops, worden vaak ook aangeboden voor je smartphone. Een van de voornaamste redenen van consumenten om voor een nieuw toestel te kiezen, is een zwakke accu. Het vervangen van de batterij maakt dat je weer een lange tijd vooruit kunt. In het bijzonder, omdat de andere onderdelen van je telefoon vaak nog naar behoren functioneren. Vergelijkbaar is het vervangen van een gebarsten scherm, als je de telefoon per ongeluk hebt laten vallen.

Kies voor een lokale reparateur voor een reparatie

Door bewust te kiezen voor een lokale reparateur bij het herstellen van een kapot apparaat, profiteer je van verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid waarmee een apparaat hersteld wordt. Bij sommige partijen sta je al binnen een half uur weer buiten. Daarbij wordt door een reparateur als ThePhoneLab gewerkt met een no cure, no pay-service. Blijkt een reparatie achteraf toch niet uitvoerbaar te zijn? In dat geval betaal je niets voor de werkzaamheden die al zijn uitgevoerd.

Ook relevant